INEDIT | Astăzi, la Teatrul ”N. Leonard”. ”Micul prinţ”, un spectacol care are răspuns la toate întrebările

INEDIT | Astăzi, la Teatrul ”N. Leonard”. ”Micul prinţ”, un spectacol care are răspuns la toate întrebările
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei frumoşi nebuni ai oraşelor din Moldova - Alexandra Penciu (Galaţi), Ştefan Ruxanda (Piatra Neamţ) şi Vlad Gălăţianu (Vaslui) s-au întâlnit la Bucureşti sub o stea magică, propunându-şi să pornească prin ţară cu un spectacol altfel, o mângâiere pentru copilul din noi, care tânjeşte de mult timp după un aşa dar.

Cei care îşi doresc o experienţă vibrantă şi revigorantă, un spectacol care să le atingă şi mintea şi sufletul, trebuie musai să  fie prezenţi, astăzi, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" din Galaţi, de la ora 20,00, pentru "Micul prinţ - spectacol pentru oameni mari", o producţie a Asociaţiei Red Nose Society. Cu pianul şi chitarele după ei, cei trei actori vin în faţa spectatorilor cu binecunoscuta poveste a lui Antoine de Saint-Exupery, înveşmântată într-o "atmosferă sinceră şi intimă", aşa cum promite regizorul Ştefan Ruxanda.

Cu un decor minimalist, care va lăsa emoţia să ajungă nealterată la sufletele celor din sală, cu o energie debordantă şi molipsitoare, spectacolul îi poartă pe toţi într-o "poveste emoționantă presărată cu personaje comice şi situaţii inedite, toate acompaniate de muzică live".

"Trei oameni mari cu suflete de copii, care au pus în scena "Micul Prinţ" într-un mod original, sensibil şi haios în acelaşi timp. Am râs şi am plâns în egală măsura. M-aţi făcut să plutesc, să vibrez şi să simt bunătatea, magia, surpriza şi copilul din mine renăscând!", sună  una dintre recenziile elogioase de pe pagina evenimentului.

Unul dintre motivele pentru care nu ar trebui să lipsim de la spectacol e şi faptul că joacă gălăţeanca noastră Alexandra Penciu, pentru prima dată aici. Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, actualmente actriţă la Teatrul "Constantin Tănase", pe Alexandra am ascultat-o la Galaţi cu diferite ocazii, dar şi la "Românii au talent", "Vocea României" sau Eurovision 2017, când s-a calificat în semifinală.

Vlad Gălăţianu joacă în multe producţii ale Teatrului "Elisabeta" şi Teatrului "Nottara". Are certe calităţi muzicale, cântă vocal şi la chitară, preferând jazzul şi hip-hopul. A activat într-o trupă de rap, dar a experimentat şi opera, în pielea personajului Sf. Gheorghe din spectacolul "Lucia di Lamermoor" de G. Donizetti, în regia lui Ognian Draganov, la Opera Naţională Bucureşti. Despre Vlad Gălăţianu, regizorul spectacolului zice: "Este genul de om care, dacă va fi vreodată chemat pe un câmp de luptă, va dărâma armate întregi cu chitara şi cu versul său".

Ştefan Ruxanda este iniţiatorul şi regizorul "Micului prinţ", joacă, de regulă, pe scena Naţionalului Bucureştean şi are o impresionantă listă de roluri, premii, participări la festivaluri, dar şi spectacole regizate, workshopuri, a colaborat cu Dan Puric, a  jucat în seriale  TV, este doctor în teatrologie (Magna cum laude), cu teza "Teatrul românesc - expresie a spiritualităţii naţionale".

Citit 1514 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.