Basm muzical, concert şi operă pucciniană

Basm muzical, concert şi operă pucciniană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Copiii, melomanii avizaţi, dar şi amatorii de poveşti romantice fără happy-end sunt aşteptaţi cu spectacole variate, în acest sfârşit de săptămână, la Festivalul Internaţional "Leonard", care se desfăşoară la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă din Galaţi.

Vineri, 16 noiembrie, la ora 11,00, copiii sunt invitaţi în lumea minunată a celebrului basm "Frumoasa din pădurea adormită" de Charles Perrault, în varianta muzicală imaginată de compozitorul Marius Ţeicu şi scriitoarea Silvia Kerim. Urmărind firul poveştii, imaginaţia lucrează, ne transportă cu mintea în vremuri îndepărtate, spre a ne arăta o lume cu întâmplări pe care numai în vis le poţi vedea, în care cei răi sunt întotdeauna pedepsiţi, iar cei buni sunt pururea răsplătiţi. Povestea este îmbrăcată în haine moderne, plină de învăţăminte şi cugetări, cu un caracter educativ, indiferent de vârstă.

"Frumoasa din pădurea adormită" de Charles Perrault este o poveste clasică despre prinţi, prinţese şi vrăjile care se ţes în jurul lor. Scrisă iniţial ca text literar şi publicată pentru prima dată în volumul "Histoires ou contes du temps passé" ("Istorii şi poveşti din vremuri trecute") de Charles Perrault, povestea a trecut prin numeroase adaptări, de la film şi desene animate (în celebra versiune Walt Disney) sau balet clasic (în versiunea cea mai cunoscută compusă de Ceaikovski) la musical.

Din distribuţie fac parte: Florentina Andronic, Adina Lazăr, Mitică Belciugan, Cristina Vasopol, Cristina Ionaşcu, Mariana Pisică, Viorica Mărăndici, Costel Donose, Paul Buţă şi Anton Mihail.

Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 19,00, melomanii sunt aşteptaţi la Teatrul "Leonard" cu două pagini de referinţă ale creaţiei camerale universale: cvintetul pentru clarinet şi coarde în La Major, de Wolfgang Amadeus Mozart şi cvintetul pentru clarinet şi coarde în Si bemol major, op. 34 de Carl Maria von Weber, în interpretarea instrumentiștilor gălăţeni: Gheorghe Constantinescu - clarinet, Cornelia Gheorghiu - vioara I, Iulia Titea Sava - vioara a II-a, Gabriela Lăzăroiu - violă, Tereza Gânju - violoncel.

Duminică, 18 noiembrie, de la ora 18,00, Festivalul "Leonard" continuă cu opera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini, pe un libret de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa, bazat pe o povestire de John Luther Long şi o piesă de David Belasco.

Reprezentaţia va fi marcată de nota de autenticitate dată de evoluția sopranei Hidemi Tajima (Japonia), avându-i ca parteneri pe tenorul Florin Guzgă (Iaşi) şi baritonul Roberto Bortoluzzi (Italia).

Regia poartă semnătura lui Giampiero Zazzara, în vreme ce scenografia este asigurată de Grigore Gorduz, iar coregrafia de Constantin Floriean. Spectacolul este coordonat muzical de maestrul Cristian Sandu (Cluj-Napoca).

Citit 1131 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.