Operetă românească în cinstea Unirii Mari, la Muzical

Operetă românească în cinstea Unirii Mari, la Muzical
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" prezintă, sâmbătă, 1 decembrie, şi duminică, 2 decembrie, de la ora 18,00, premiera operetei "Crai nou" de Ciprian Porumbescu, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, dar şi menit să marcheze 165 de ani de la naşterea şi 135 de ani de la moartea compozitorului.
"Crai nou", prima operetă cultă românească, a  avut premiera absolută a avut pe 27 februarie 1882, pe scena improvizată a Şcolii Centrale din Braşov, astăzi Colegiul Naţional "Andrei Şaguna". Reprezentaţia s-a  bucurat de un mare succes, astfel încât a fost necesară reluarea ei pe 12 şi 23 martie, pe aceeaşi scenă. Opereta a fost compusă pe textul lui Vasile Alecsandri, cu acelaşi nume. Opereta porneşte de la credinţa populară că luna nouă aduce noroc îndrăgostiţilor. Anica şi Leonaş fug de acasă pentru a se căsători. Ei sunt ajutaţi de doi ţărani de la munte, pentru că ispravnicul şi jandarmii sunt pe urmele lor. În final, lucrurile se rezolvă în favoarea îndrăgostiţilor, pe care însuşi ispravnicul îi logodeşte. Regia spectacolului este semnată de Adrian Mărginean, scenografia de Andreea Săndulescu, iar la  pupitrul  dirijoral  va fi Dan Eugen Drăgoi. Preţul unui bilet este de 32,4 lei întreg şi 21,6 lei cu reducere pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Citit 1301 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 18:17

1 comentariu

 • postat de BELCANTO
  Vineri, 30 Noiembrie 2018 13:51
  5.13.128.***
  MAI bine ar fi fost o reprezentatie cu o opera cunoscuta,avand ca invitati artisti consacrati,decat o opereta putin interpretata ,si, mai mult la ocazii festive!!!SUNT CURIOS ,LA PRETURILE AFISATE,daca vor fi in sala mai mult de cateva zeci de platitori de bilet!!CRED ca s-a cam terminat cu festivismul ,,CANTARII ROMANIEI,,!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.