Victor Cilincă şi-a prezentat cartea despre Regina Maria la Londra

Victor Cilincă şi-a prezentat cartea despre Regina Maria la Londra
Delegaţie gălăţeană, primită de fostul ambasador al Marii Britanii
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O delegaţie gălăţeană, formată din prorectorul Universităţii "Dunărea de Jos" - Ştefan Baltă, consilierul pentru afaceri externe - Dinu Gîndu şi colegul nostru Victor Cilincă, scriitor şi publicist, a participat la un eveniment dedicat Reginei Maria, desfăşurat săptămâna aceasta la Londra, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Victor Cilincă i-a prezentat Excelenţei Sale Paul Brummell, fost ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, o carte dedicată Reginei Maria, volum cu informaţii inedite, ce urmează a fi lansat în perioada următoare.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi i-a conferit Excelenţei Sale o Diplomă de Onoare, în semn de respect pentru activităţile diplomatice şi culturale derulate în timpul mandatului său în România, dar şi pentru colaborarea strânsă cu instituţia de învăţământ gălăţeană.

Excelenţa Sa a primit şi o scrisoare de apreciere din partea  rectorului, prof. dr. ing. Iulian Bîrsan: "În anul Centenarului, în memoria Reginei Maria a României şi în semn de respect pentru activitatea dumneavoastră diplomatică şi culturală din timpul mandatului de Ambasador în România, precum şi în semn de mulţumire pentru colaborarea cu universitatea noastră, vă rog, Domnule Ambasador, să primiţi această diplomă ca semn al preţuirii de către comunitatea academică din Galaţi. Vă asigur că oricând veţi mai vizita regiunea noastră, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, veţi fi primit ca acasă". Scrisoarea a fost citită şi înmânată de Dinu Gîndu.

Ambasadorul a felicitat universitatea pentru realizările de până acum şi a punctat rolul strategic pe care instituţia îl are în regiune.

Citit 2341 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.