Spectacol pentru copii şi operetă românească la Muzical

Spectacol pentru copii şi operetă românească la Muzical
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Două spectacole au fost programate pentru acest weekend la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", unul pentru copii şi adolescenţi - "Ai carte, ai party" şi prima operetă cultă românească, "Crai nou".

Teatrul Muzical "N. Leonard" vă invită, sâmbătă, 26 ianuarie, începând cu ora 11,30, la spectacol muzical de divertisment pentru copii şi tineri, intitulat "Ai carte, ai party!", pe un text de Victor Cilincă şi Eugen Dan Drăgoi, în regia lui Radu Horghidan. Muzica spectacolului este semnată de compozitorul Eugen Dan Drăgoi.

"Maestrul Drăgoi a venit cu ideea unui spectacol care să pornească de la un basm cunoscut şi să aibă tot felul de linkuri către teme care se studiază la şcoală. Am pornit de la o povestire care mi-a fost publicată anul trecut la o editură americană, un fel de Shrek, o întoarcere, o răsturnare a unor modele prăfuite. Dincolo de umor şi de partea haioasă, e vorba şi de o critică a stării de lucruri, a societăţii, a ceea ce se întâmplă cu personajele noastre în vremea de astăzi", spunea Victor Cilincă, autorul textului, în 2013, la premiera spectacolului.

Compozitorul Eugen Dan Drăgoi recunoştea atunci că de mare ajutor în realizarea acestei producţii i-a fost fiica sa - publicul ţintă fiind copiii şi adolescenţii. Era mulţumit că a ieşit un spectacol viu, modern, interesant, despre care, cu siguranţă, se va vorbi. Aşa a şi fost. Nu numai că s-a vorbit, dar spectacolul se joacă cu succes de mai bine de cinci ani.

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 18,00, se va juca opereta "Crai nou", de Ciprian Porumbescu, spectacol care a avut premiera pe 1 decembrie 2018, este dedicat Centenarului Marii Uniri, dar şi menit să marcheze 165 de ani de la naşterea şi 135 de ani de la moartea compozitorului. "Crai nou", prima operetă cultă românească, a avut premiera absolută a avut pe 27 februarie 1882, pe scena improvizată a Şcolii Centrale din Braşov, astăzi Colegiul Naţional "Andrei Şaguna". Reprezentaţia s-a bucurat de un mare succes, astfel încât a fost necesară reluarea ei pe 12 şi 23 martie, pe aceeaşi scenă. Opereta a fost compusă pe textul lui Vasile Alecsandri şi porneşte de la credinţa populară că luna nouă le aduce noroc îndrăgostiţilor. Anica şi Leonaş fug de acasă pentru a se căsători. Ei sunt ajutaţi de doi ţărani de la munte, pentru că ispravnicul şi jandarmii sunt pe urmele lor. În final, lucrurile se rezolvă în favoarea îndrăgostiţilor, pe care însuşi ispravnicul îi logodeşte.

Regia spectacolului este semnată de Adrian Mărginean, scenografia de Andreea Săndulescu, iar la pupitrul dirijoral va fi Dan Eugen Drăgoi.

Preţul unui bilet este de 21,6 lei, întreg, şi 10,8 lei, cu reducere pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Citit 1050 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2019 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.