Bijuterii muzicale la Ateneul din Tecuci

Bijuterii muzicale la Ateneul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, 16 februarie, de la ora 19.00, la Ateneu Tecuci va avea loc un recital vocal-instrumental susținut de soprana Diana Bucur, acompaniată la pian de Ionela Butu. Programul va cuprinde lucrări de G. Enescu - Șapte cântece pe versuri de Clement Marot, op. 15 şi de Rahmaninov - Romanţe.

Soprana Diana Bucur a absolvit Conservatorul de Stat "Ciprian Porumbescu" din Chişinău, Republica Moldova, clasa prof. Mihail Munteanu, în 1993, iar cinci ani mai târziu a absolvit şi cursurile Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, Secţia Canto, clasa prof. Mioara Cortez. Din 1999 până în prezent este prim-solistă la Opera Naţională Română din Iaşi.

Ionela Butu este un pianist filosof sau un filosof ce iubeşte muzica. Absolventă de Filosofie, apoi de Conservator, Ionela este, înainte de toate, un om foarte sensibil. Are ca pasiune muzică, este fidelă meseriei şi slujeşte partiturile zi de zi şi în momentele în care se pregăteşte pentru concerte, şi atunci când cântă în faţa publicului. Se vede după chip cât de mult iubeşte muzica, dar în primul rând oamenii cărora le dedică talentul ei. Ionela a absolvit Liceul de Artă, apoi Facultatea de Filosofie, care i-a oferit o dimensiune nouă în înţelegerea muzicii, un spor de profunzime. A urmat Conservatorul, iar acum este lector la Universitatea de Arte "George Enescu".

Citit 872 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.