”Postapocaliptic”, o expoziţie despre efectul Cernobîl

”Postapocaliptic”, o expoziţie despre efectul Cernobîl
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se deschide vineri, 12 aprilie 2019, pentru vizitare expoziţia de fotografie ”Postapocaliptic”, aparţinând artistului fotograf Aurel Constantin Păduraru.

Publicul va descoperi imaginea ascunsă de 33 de ani a localității Prîpeat (Ucraina), care în anul 1986 a fost afectată de explozia devastatoare de la Centrala Nucleară Cernobîl. Prin “privirea” obiectivului foto, transpusă în 39 de fotografii, ni se va arăta un oraș pustiu, neatins, în care natura şi-a reintrat în drepturi, iar lucrurile, lăsate în urmă de oamenii care l-au părăsit, spun poveşti cutremurătoare.

Aurel Constantin Păduraru a fost la Prîpeat în primăvara anului 2018 și declară că această experiență a fost cea mai intensă din toate locurile în care a fost până acum. Un loc care ne arată cât de fragili suntem şi cum putem pierde tot în câteva clipe. Accidentul nuclear de la Cernobîl s-a transformat în unul din cele mai mari dezastre produse de om asupra mediului înconjurător, având efecte comparabile cu explozia a 500 de bombe nucleare. Oraşul Prîpeat, construit special pentru muncitorii de la Cernobîl, a fost evacuat abia la 36 de ore de la producerea accidentului din 26 aprilie 1986. Cei 45.000 de locuitori ai localităţii au fost evacuaţi, iar oraşul a rămas nelocuit până în prezent.

Expoziţia ”Postapocaliptic”, de Aurel Constantin Păduraru, va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 2 iunie 2019.

Citit 1645 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.