Spectacole speciale de teatru pentru tinerii basarabeni

Spectacole speciale de teatru pentru tinerii basarabeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, împreună cu Universitatea „Dunărea de Jos”, a lansat în luna decembrie un proiect prin care tinerii basarabeni din Galaţi să aibă acces gratuit la cultură.

Astfel, în fiecare lună, va fi prezentat un spectacol special pentru studenţii şi elevii din Republica Moldova, la care aceştia vor avea acces gratuit.

„Noi le rezervăm un anumit număr de locuri şi ne-am dori ca, din ianuarie, întâlnirile să aibă loc cu cel puţin o oră înainte de începerea spectacolului. Asta pentru a avea discuţii cu ei pe teme culturale”, a precizat directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu.

„Mulţumim mult conducerii teatrului pentru această iniţiativă mai mult decât lăudabilă. Pentru ei este un mod de a socializa, de a interacţiona, de a se integra. Din aceste spectacole va beneficia toată lumea”, a spus inspectorul şef Doru Resmeriţă.

În acest moment, în şcolile din Galaţi învaţă 138 de elevi basarabeni, cei mai mulţi fiind la liceu. De asemenea, la Universitatea „Dunărea de Jos” sunt înscrişi aproximativ 400 de studenţi basarabeni.

Citit 433 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.