”Peter Pan”, premiat la festivalul de la Ploieşti

”Peter Pan”, premiat la festivalul de la Ploieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Succes. Abia întors victorios, cu Premiul special al juriului la cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret "Imaginarium" din Ploieşti, "Peter Pan", spectacol al Teatrului "Gulliver", se pregăteşte pentru alte două festivaluri la care a fost deja invitat, programate în luna octombrie, la Arad şi Timişoara.

Publicul gălăţean care nu a reuşit să vadă delicata montare cu premiera în septembrie trecut este avertizat de păpuşari: "Spectacolul nu se va mai juca pe scena de la "Gulliver" până la sfârşitul stagiunii, iar cei care doresc să-l (re)vadă vor trebui să aştepte până în toamnă".

Festivalul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, desfăşurat între 20 şi 27 mai, a adus în concurs 14 producţii ale unor trupe din Bucureşti, Braşov, Târgu Mureş, Cluj, Galaţi, Timişoara, dar şi din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova şi Israel.

Competiţia i-a avut în juriul condus de preşedintele Toma Hogea, regizor, scenarist, profesor, autor de cărţi despre arta păpuşarilor, pe criticul de teatru Raluca Tulbure şi pe scenografii Eugenia Tărăşescu-Jianu Andone şi Mihai Andone.

Premiul obţinut de gălăţeni le-a fost acordat "pentru concepţia şi construcţia păpuşilor, realizate de Mihai Radu, completate inspirat de scenografia lui Çilem Türköz". Una dintre cele mai iubite poveşti a prins viaţă scenică graţie regizorului Ioan Brancu, care a reuşit să-i facă "să zboare" pe eroii care mai credeau în zâne şi să dea fragilitate mişcărilor unor păpuşi de mari dimensiuni.

La ultima ediţie a Festivalului "Gulliver", "Peter Pan" a primit Premiul de Excelenţă, iar compozitorul Cári Tibor, câştigător şi al Premiului Special UNITER, a fost premiat pentru muzica din spectacolul gălăţean.

Acum, însă, putem spune că s-a câştigat "în deplasare".

Citit 1196 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.