Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Succes. Abia întors victorios, cu Premiul special al juriului la cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret "Imaginarium" din Ploieşti, "Peter Pan", spectacol al Teatrului "Gulliver", se pregăteşte pentru alte două festivaluri la care a fost deja invitat, programate în luna octombrie, la Arad şi Timişoara.
Publicul gălăţean care nu a reuşit să vadă delicata montare cu premiera în septembrie trecut este avertizat de păpuşari: "Spectacolul nu se va mai juca pe scena de la "Gulliver" până la sfârşitul stagiunii, iar cei care doresc să-l (re)vadă vor trebui să aştepte până în toamnă".
Festivalul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, desfăşurat între 20 şi 27 mai, a adus în concurs 14 producţii ale unor trupe din Bucureşti, Braşov, Târgu Mureş, Cluj, Galaţi, Timişoara, dar şi din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova şi Israel.
Competiţia i-a avut în juriul condus de preşedintele Toma Hogea, regizor, scenarist, profesor, autor de cărţi despre arta păpuşarilor, pe criticul de teatru Raluca Tulbure şi pe scenografii Eugenia Tărăşescu-Jianu Andone şi Mihai Andone.
Premiul obţinut de gălăţeni le-a fost acordat "pentru concepţia şi construcţia păpuşilor, realizate de Mihai Radu, completate inspirat de scenografia lui Çilem Türköz". Una dintre cele mai iubite poveşti a prins viaţă scenică graţie regizorului Ioan Brancu, care a reuşit să-i facă "să zboare" pe eroii care mai credeau în zâne şi să dea fragilitate mişcărilor unor păpuşi de mari dimensiuni.
La ultima ediţie a Festivalului "Gulliver", "Peter Pan" a primit Premiul de Excelenţă, iar compozitorul Cári Tibor, câştigător şi al Premiului Special UNITER, a fost premiat pentru muzica din spectacolul gălăţean.
Acum, însă, putem spune că s-a câştigat "în deplasare".

Citit 871 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.