Un teatru particular, un început bun

Un teatru particular, un început bun
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cele două reprezentaţii, din 28 şi 30 iunie, care au inaugurat noua sală de teatru din Galaţi, "Teatrul din buzunar", aflată la etajul întâi al Casei de Cultură a Sindicatelor, cu intrare dinspre nord, au adunat un public entuziast, venit să vadă o montare clasică, fără exagerări. Spectacolul care încheie stagiunea trupei Teatrului Muzical "Şapte", cel de duminică, chiar s-a suprapus - oră la oră! - cu filmul lui Tudor Giurgiu, "Parking", proiectat în sala mare a Casei de Cultură.

Spectacolul "Hei, oameni buni", pe textul celebrului dramaturg american William Saroyan, s-a încheiat cu multe aplauze, apoi actorii au stat de vorbă cu publicul, căruia i-au mulţumit. O săliţă care te face să te aştepţi la spectacole intime, în care aproape că atingi actorul. Spectatorii au răsuflat odată cu personajele provinciale tipic americane ale secolului trecut, un fel de "Lunga vară fierbinte", cu povestea unei morţi deja anunţate, pentru că, nu-i aşa, un tânăr îşi caută norocul, dă mereu ghinionul peste el, dar nici nu face nimic.

Actorul Vlad Ajder, în rolul tânărului arestat, pe care ţărănoii exaltaţi se pregătesc să-l linşeze, actriţa şi coregrafa Geanina Sion, luminoasă, naivă, instinctuală, în căutarea unei chei de celulă, actorul Mihai Păun, regizor al spectacolului, acum în rolul soţului care se gândeşte ce să facă cu pistolul, actriţa şi mezzosoprana Isabella Oancea, manager al trupei, în rolul soţiei lascive, hotărâte să se răzbune pentru că nu l-a putut lăsa pe tânăr fără dolarii lui. Coloana sonoră: pianista Ana Maria Oancea. Lumini şi sunet: Paul Drăguş.

Citit 2275 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2019 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.