FJSC Bucureşti - prima facultate de jurnalism atestată internaţional

FJSC Bucureşti - prima facultate de jurnalism atestată internaţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De marţi, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti a devenit prima instituţie de profil din ţară cu  atestare internaţională în domeniu *

Recunoaşterea a fost făcută după douăzeci de ani de la reînfiinţarea amintitei facultăţi (în cadrul Universităţii Bucureşti, pe 19 ianuarie 1990) de un grup al Şcolilor Francofone „Theophraste”. 

„Acesta a fost motivul pentru care,  - în prezenţa profesorului universitar dr. Mihai Coman, decanul FJSC în ultimii douăzeci de ani - instituţia noastră a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Meritul Cultural pentru contribuţia la dezvoltarea învăţământului  de jurnalism şi comnunicare”, ne-a declarat conferenţiar univ. dr. Marian Petcu, secretar ştiinţific al Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti.

Amintitul ordin a fost acordat de  domnul Alexandru Gussi, consilier prezidenţial.

Încă din primii ani de după evenimentele din decembrie 1989,  FJSC Bucureşti a dezvoltat relaţii de colaborare şi cercetare cu instituţii de jurnalism, instituţii de renume din Europa şi America.

Recent a obţinut locul III într-un clasament al celor mai bune facultăţi francofone  de jurnalism din lume  după Belgia şi Franţa.

După douăzeci de ani de libertate a cuvântului, FJSC Bucureşti are 240 de studenţi la forma de învăţământ de zi, însă nu cantitatea, ci calitatea învăţământului au dus la aprecierea internaţională şi naţională, instituţia devenind prima facultate de Jurnalism din România cu atestare internaţională.

Citit 773 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.