Lăsaţi copiii să vină la mine!

Lăsaţi copiii să vină la mine!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Duminică, Înalt Prea Sfinţitul Casian a sfinţit un nou centru social pentru copii * Pe măsură ce va fi realizat un parteneriat, el va deveni punte de legătură între Biserică, Primărie şi comunitate *

Ziua de hram (din 17 ianuarie) a Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din Galaţi a fost una a rugăciunii şi a împlinirilor duhovniceşti.

Sărbătoarea s-a concretizat prin construirea (alături de biserica mare) a unui aşezământ de zi pentru copii, pe care Arhiereul locului l-a botezat „Casa Sfântului Antonie”.

Este rodul unui parteneriat între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Primăria Galaţi şi Ministerul Muncii, Solidarităţii şi Egalităţii de Şanse şi el se numără între cele 36 de aşezăminte ridicate în Arhiepiscopia Dunării de Jos, ne spunea părintele Ionel Rotaru, consilier social eparhial.

„Noul centru se constituie într-o prelungire a Liturghiei de la Sfântul Altar la altarul inimilor celor necăjiţi şi el uneşte  Liturghia cu filantropia”.

„L-am numit «Casa Sfântului Antonie şi este prevăzut şi cu o cantină, plus un centru propriu zis de zi pentru copii”, sublinia, duminică, Înalt Prea Sfinţitul Casian, cu ocazia sfinţirii noului aşezământ.

Într-o primă fază, această casă a filantropiei a fost ridicată prin grija părintelui paroh Vasile Poalelungi şi prin eforturile enoriaşilor. Între anii 2005 şi 2008, în acest scop s-a adunat din bănuţul văduvei şi al săracului suma de 180.000 lei.

Anul trecut, la construirea noului centru au pus apoi umărul Primăria municipiului Galaţi şi Ministerul Muncii, Solidarităţii şi Egalităţii de Şanse, prin Direcţia Muncii Galaţi, care au alocat suma de 522.000 lei. Centrul dispune de toate utilităţile - apă, electricitate, gaze.

Vor simţi din plin binefacerile Marelui Făcător de Minuni Antonie 30 de copii din municipiul Galaţi.

Deocamdată, centrul este nedotat, urmând ca în perioada imediat următoare parohia şi factorii sociali comunitari să realizeze un parteneriat, pentru ca noua Casă să fie deschisă şi să devină o punte de legătură între Biserică, oameni şi comunitate.

Viitorii asistaţi, copii din familii sărace, vor avea asigurate condiţiile necesare pentru a putea să-şi facă temele şi pentru a preveni abandonul şcolar. Vor beneficia şi de alte servicii, între care o masă caldă pe zi.

„Dorinţa noastră este să începem activitatea cât mai repede, ne-a spus părintele Vasile Poalelungi, însă acest fapt se va întâmpla pe măsură ce va exista un parteneriat concret”.

Sperăm ca autorităţile locale să nu treacă cu vederea această prioritate, şi să sprijine asistenţa socială permanentă,  a celor mai săraci dintre copiii noştri.

Practica şi criza economică din ultimul an ne-au convins tot mai mult că e nevoie de o mai mare implicare în această privinţă, pentru a asigura pacea socială în rândul celor mai necăjiţi semeni. (Foto - Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos)

Citit 608 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.