Pe 1 septembrie va fi sfinţită Biserica „Sfinţii Casian şi Gherman”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe întâi septembrie (joia viitoare 2011), la începutul Anului Bisericesc, va fi sfinţită Biserica „Sfinţii Casian şi Gherman” din municipiul Galaţi. „Evenimentul duhovnicesc este aşteptat cu dragoste creştinească, fiindcă de ani buni, cu binecuvântare arhierească, preotul de la acest sfânt locaş şi enoriaşii îşi doresc să dea frumuseţe cerească şi acestui Altar, care este situat de-a-lungul Dunării ca o  prelungire a vechiului şi istoricului Altar de la Precista”, ne-a spus părintele Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi.

Istoria noii biserici gălăţene este una de dată recentă. Parohia a fost înfiinţată în 1997, iar capela a fost ridicată în 2001, în aşteptarea Moaştelor Sfântului Ioan Casian. În 10 octombrie 2002, Excelenţa Sa, Bernard Panafieu - Arhiepiscop de Marsilia al Bisericii Romano-Catolice - aducea în premieră în România Moaştele Sfântului Ioan Casian. Era o revenire a sfântului în pământul românesc după 1600 de ani de la trecerea sa la ceruri.

Sfântul Ioan Casian (360-435) s-a născut peste Dunăre în pământul Dobrogei pe la anul 360 şi după ce a vieţuit în locuri alese din Dobrogea, Ţara Sfântă, Egipt, Roma, s-a stabilit la Marsilia - Franţa de astăzi. Acolo, în Apus, Sfântul nostru străromân a încetăţenit viaţa monahală, înfiinţând câteva mănăstiri, între care şi cea din Marsilia, unde odihneşte spre veşnicie. Este considerat întemeietorul vieţii monahale din Apus şi punte de legătură între spiritualitatea răsăriteană şi cea occidentală.

La evenimentul de săptămâna viitoare de la Galaţi, alături de Înalt Prea Sfinţitul Casian va fi prezent un ales ierarh al Bisericii Ortodoxe Române - Înalt Prea Sfinţitul Iosif, Mitropolitul Românilor din Europa Occidentală şi Meridională, cu sediul la Paris.

Citit 758 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.