Revistă şi musical la Teatrul ”N. Leonard”

Revistă şi musical la Teatrul ”N. Leonard”
Teodor Niță, Silvia Niță, Dominic Cristea, în "My Fair Lady". Weekend cu spectacole de succes
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă "N. Leonard" îşi aşteaptă spectatorii, în weekend, la două producţii de succes, spectacolul de revistă "Amor cu parfum de altădată" şi celebrul musical "My Fair Lady".

Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18,00, gălăţenii vor putea savura pe îndelete poveștile unor personaje imaginate de scenaristul şi regizorul Octavian Jighirgiu în spectacolul de revistă "Amor cu parfum de altădată": „Păţaniile protagoniştilor, asezonate cu sonorităţi din perioada interbelică şi îmbrăcate în haine vintage, redeschid pentru un ceas şi jumătate o fereastră spre aroma trecutului. Umorul, filtrat prin culori sepia, completează, alături de dansurile specifice perioadei, tabloul unei epoci cu un parfum aparte”. În spectacol, alături de orchestra de revistă condusă de dirijorul Nicolae Mantu și de baletul teatrului excepțional în coregrafia creată de Edi Stancu, îi veți putea urmări pe soliștii și actorii: Mariana Pisică, Cristina Vasopol, Cristina Isabela Ionaşcu, Anton Mihail, Valentin Vasopol, Adrian Mărginean, Paul Buţa, Viorica Mărăndici, Alexandru Tatu (debut), Florentina Andronic.

Duminică, 6 octombrie, de la ora 18,00, se va juca "My Fair Lady", musicalul pus pentru prima dată în scenă pe Broadway în 1956, care și până astăzi, după mai bine de 60 de ani, a continuat să cucerească generații întregi de spectatori, fiind adesea denumit de critici "musicalul perfect".  Dirijor va fi maestrul Eugen Dan Drăgoi. Scenografia și costumele sunt semnate de Andreea Săndulescu și Gheorghe Condrea, iar coregrafia este asigurată de Constantin Floriean.

Musicalul s-a jucat în diferite variante şi pe scena gălăţeană, fiind cerut de public. "Montarea gălăţeană a împlinit aproape 30 de ani de la prima reprezentare, un adevărat record pentru teatrul nostru, de aceea am dorit să aduc o nouă versiune, dinamică, adaptată cerinţelor publicului de astăzi. Am dorit să realizez un spectacol unitar, în care scenele se succed fără întrerupere, fără interludii muzicale adăugate spre a beneficia de timp pentru schimbarea decorului. Acest lucru a necesitat şi colaborarea cu un maestru scenograf inventiv, care să găsească soluţii favorabile unor astfel de situaţii scenice, ceea ce sper că s-a întâmplat", spunea, la premiera din această toamnă, directorul teatrului, Teodor Niţă, cel care este şi regizor, dar şi interpretul rolului profesorului Higgins.

Citit 2049 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2019 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.