Premieră absolută la Teatrul din Buzunar

Premieră absolută la Teatrul din Buzunar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O premieră absolută va avea loc pe 11 şi 12 octombrie, de la ora 20,00, în Sala Teatrului din Buzunar, de la Casa de Cultură (etaj 1, intrarea dinspre Hotel "Sofin"). Este vorba de „Second Hand sau Centaurul", al treilea spectacol pus în scenă la Teatrul din Buzunar Galați, montat după un text de Victor Cilincă, cunoscut jurnalist, scriitor și dramaturg gălăţean, în care joacă doi actori carismatici, Vlad Ajder şi Mihai Păun.

„Textul lui Victor Cilincă m-a impresionat de la prima citire. Sunt două personaje care stârnesc sentimente total opuse. De la început până la sfârșit sunt tentată să-l ocrotesc și să-l mângâi pe Bebe, și, la fel, de la început până la sfârșit îl urăsc pe Babanul. Sunt două personaje care trezesc în mine ce e mai frumos, mai uman și în secunda următoare descopăr în mine toate pornirile primitive de răzbunare. Chiar dacă acțiunea e plasată undeva în prezent, caracterele, nemodificate de vremuri, se întâlnesc în toată istoria omenirii. Oamenii se împart în două mari categorii: oameni buni, fundamental buni și oameni răi", spune despre spectacol regizoarea Isabela Oancea.

„Pornind de la o documentare jurnalistică ce m-a răscolit profund, am pus pe hârtie această cruciadă a copiilor, a sufletelor fragile, a oamenilor expuşi, lăsați fără apărare într-o societate crudă. Şi cred că am reuşit, cu umor, cu tandreţe și cu cinism în doze egale, să propun un mesaj simbolic, ce depăşeşte graniţele societăţii româneşti de ieri şi de azi", şi-a prezentat piesa Victor Cilincă.

Citit 1920 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.