Noaptea în Bibliotecă, la a noua ediţie

Noaptea în Bibliotecă, la a noua ediţie
Distracţie şi învăţătură la ”V. A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Biblioteca "V. A Urechia", vă aşteaptă astăzi, 5 octombrie, în intervalul orar 15,30 - 24,00, la „Noaptea în Bibliotecă la Galați", manifestare culturală aflată la a IX-a ediție,  care se va desfăşura anul acesta cu acțiuni dintre cele mai diverse și atractive.

Evenimentele vor avea loc la sediul central al Bibliotecii, în str. Mihai Bravu, nr. 16; la Filiala nr. 1 „Costache Negri" - Biblioteca Municipală pentru Copii, din Ţiglina 1 şi la Filiala nr. 5 „H.P. Bengescu" - Bibliotecă Municipală, din Micro 20. În acest interval orar se vor asigura și serviciile de împrumut la domiciliu și de înscriere a utilizatorilor. În mod excepțional, cei care vor restitui documentele împrumutate și au depășiri de termen vor fi scutiți de plata penalizărilor.

În cadrul acestui eveniment, de la ora 16,00, va debuta stagiunea octombrie 2019 - mai 2020 a Salonului Literar „Axis Libri" cu două momente distincte: lansarea romanului „Karga" de Tudor Neacşu, în prezenţa autorului şi a invitaților săi şi omagierea cărturarului Nedelcu Oprea. Intrarea este liberă.

De asemenea, cei care vor ajunge la Bibliotecă până în ora 20,00 vor putea să achiziţioneze cărţi de la expoziţia cu vânzare organizată de edituri locale şi din ţară.

Vor fi ateliere organizate ateliere de origani şi de confecţionare de brăţări, iniţiatori fiind elevii de la Şcoala din Hanu Conachi, "Destine Junior" – cenaclu literar coordonat de poeta Vera Crăciun, o prezentare biografică "Vasile Alexandrescu Urechia, altfel: hobby-uri, amiciții și întâmplări deosebite", concurs tip vânătoare de comori "Noaptea Bibliodetectivilor".

Totodată, nu vor lipsi nici momentele muzicale şi coregrafice, invitaţi fiind Ansamblul de dansuri greceşti "Olympos", trupa rock „Blue Bandanas” de la CNMK, trupa pop-rock "Among the Filters". 

Vor avea loc, la toate cele trei filiale, o mulţime de activităţi destinate elevilor de toate vârstele mese rotunde, ateliere de lectură, concursuri, audiţii muzicale, ateliere de pictură, piese de teatru, scenete etc.Vor fi deschise şi o serie de expoziţii: „Dincolo de culoare” pictură semnată de Capotă Daniela Lăcrămioara și Drăgaică Gelu, "Literatura fantastică în colecțiile Secției pentru copii", "Ilustrație și ornament în cartea străină veche din secolul al XVIII-lea" -expoziție de fotoreproduceri după documente din cadrul Compartimentului Colecții Speciale, "Tradițional și modern în vestimentația secolului trecut" - fotografii din colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”,  "Istoria mărcii poștale românești" – expoziție de documente din colecțiile bibliotecii.

Citit 3178 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.