Festivalul de comedie, în acest weekend. PROGRAM

Festivalul de comedie, în acest weekend. PROGRAM

"Romanţioşii"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Astăzi, 5 octombrie, de la ora 19,00, Festivalul naţional de comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va aduce în faţa spectatorilor şi a juriului spectacolul „Romanţioşii”, de Edmond Rostand, neoromanticul autor al celebrei piese „Cyrano de Bergerac”, cu trupa Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, în regia lui Vlad Cristache. Piesa a fost jucată prima dată la Comedia Franceză, în 1894, când la Galaţi abia se plantaseră teii. „Delicateţea şi farmecul piesei reies din jocul actoricesc, iar abilitatea cu care a fost tratat conflictul nu lasă loc de îndoieli în ceea ce priveşte măiestria autorului în a construi o dramă interesantă şi în mişcare.” Premiul pentru regie şi pentru cel mai bun actor - Ştefan Mihai (în foto) - la  Festivalul Buzău/Iubeşte/Teatru, din iunie.

Duminică, 6 octombrie:

In memoriam

La ora 18,00, în foaier, lansarea cărţii despre regizorul care tocmai ne-a părăsit: „Alexandru Darie, spectacole de poveste”, scrisă de Doina Papp, selecţionerul festivalului, care consemnează: „Mi-a telefonat şi mi-a spus că l-am emoţionat”.

În continuare, de la ora 19,00, Teatrul „Aureliu Manea” din Turda, „Ultima haltă în Paradis”, a dramaturgului  Valentin Nicolau, regretatul fondator al Editurii de la Nemira, în regia lui Andrei Mihalache. „Vă invităm la o porţie de râs. Greu de stabilit ce este dragostea: artă, meserie sau război? Sau toate trei la un loc?”, scria echipa din Turda despre spectacolul de trei ore.

Citit 1425 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 19:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro