Încă două zile de Comedie. Astăzi, Teatrul din Arad şi frumuseţea vieţii

Încă două zile de Comedie. Astăzi, Teatrul din Arad şi frumuseţea vieţii
"Familia Tót"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic "Fani Tardini" se apropie de final, cu două spectacole, o sărbătoare pentru aniversarea a 50 de ani de scenă ai Lilianei Lupan şi festivitatea de premiere.

Astăzi, de la ora 19,00, în Sala Mare se va juca spectacolul "Familia Tót", de Örkény István, al trupei Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad. Regia este semnată de Sânziana Stoican.

"Vara anului 1942. În localitatea Mátraszentanna. Familia Tót, o familie obişnuită, are un fiu pe frontul rusesc. De dragul lui, pentru a-i asigura protecţia superiorului direct, mama, tatăl şi sora sa îl găzduiesc vreme de două săptămâni pe Maior. Acesta soseşte la ei, cu o stare psihică precară, cu nervii zduncinaţi. Demersul familiei Tót este unul esenţial, căci de el depinde soarta fiului lor. Maiorul suspicios şi indignat la cel mai mic semn al oboselii, găseşte sensul şi frumuseţea vieţii în confecţionarea de cutii. Vizita lui spulberă însă ordinea şi liniştea familiei şi capătă semnificaţii profunde".

Aplauze pentru Liliana Lupan

Duminică, 13 octombrie, festivalul ne propune o sărbătoare de suflet: de la ora 11,00, în foaierul teatrului, vom fi martori la evenimentul "Omagiu Liliana Lupan - sărbătoare dedicată celor 50 de ani de teatru ai actriţei-emblemă a Teatrului Dramatic "Fani Tardini"". Va prezenta chiar selecţionerul festivalului, criticul de teatru Doina Papp.

Premii şi Bendeac

Duminică, de la ora 19,00, în Sala Mare, vom fi martorii galei decernării premiilor.

După închiderea festivă, va urma, în afara concursului, cunoscutul spectacol „Nunta lui Krecinski”, de A. V. Suhovo-Kobîlin, în interpretarea trupei Teatrului de Comedie Bucureşti. Regia este semnată de foarte popularul actor şi om de televiziune Mihai Bendeac, care şi joacă în spectacol.

"Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migală de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu această ocazie în rândul celor mai captivanţi regizori de teatru. În acest spectacol, fiecare replică şi fiecare gag sunt dozate atent, pentru a oferi spectatorului deliciul unei performanţe comice excepţionale".

Citit 2023 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.