Liliana Lupan - o jumătate de veac pe scenă

Liliana Lupan - o jumătate de veac pe scenă
Un munte de flori pentru sărbătorită!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O viaţă pe scenă - jumătate de veac, nu de singurătate, ci de echipă, cu îndrăgita actriţă Liliana Lupan, primadona unor spectacole de iubire care ne înflăcărau în vremurile reci şi mohorâte „de dinainte”. Ieri, în foaierul Teatrului „Fani Tardini”, vechi colegi de scenă, cronicari teatrali, actori tineri au alcătuit un şir răbdător cu buchete în mâini, aşteptându-şi rândul, ca la autografe! În rândul din faţă, cu două buchete mari pregătite, aşteptase seniorul Gheorghe V. Gheorghe, pe care foarte tânăra studentă a lui Cojar îl găsise aici la sosirea sa în teatru, de la Baia Mare, un teatru de elită, adusă de directorul Dramaticului, scriitorul Dan Plăeşu… Un buchet i-a fost dăruit de senior criticului de teatru Doina Papp, care a jucat, cu multă căldură, rolul unui reporter curios. Criticul a elogiat echipa gălăţeană, ca pe o familie unită, selecţionată în festivaluri unde nu pătrund toate teatrele „mari”!

Alături de actorii tineri, seniorii Vlad Vasiliu şi Gheorghe V. Gheorghe au evocat amintiri şi nume dispărute: Dimitrie Bitang, soţul doamnei Lupan, Grig Dristaru, Mitică Iancu, Dan Andrei Bubulici… Actriţa l-a amintit şi pe regretatul Claudiu Stănescu, partenerul său în redutabilul spectacol „Femeia îndărătnică”. Katia Nanu, prozator şi dramaturg jucat la acest teatru, l-a rugat pe manager să-i păstreze pe scenă pe aceşti oameni de teatru ajunşi la vârsta la care oamenii obişnuiţi s-au pensionat de mult! Aferim!

Foto 1, galerie. Criticul Doina Papp, la microfon, lângă sărbătorită (foto Tudor Neacşu). Foto 2. În scenă lângă Gheorghe V. Gheorghe. Foto 3. Omagiu

Citit 2178 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 18:30

2 comentarii

 • postat de Grecu
  Miercuri, 16 Octombrie 2019 18:10
  5.13.208.***
  La mulți ani ! distinsă doamnă ,o cunosc pe actrița Liliana Lupan încă din tinerețe fiind consoarta marelui actor Dimitrie Bitang care ne-a părăsit mult prea devreme Aveți tot respectul și stima mea ptr. domnia voastră care ne-a încântat încă de la primele apariții pe scena liricului gălățean.Doamne ce-au mai trecut anii și ce tineri și frumoși eram atunci.!
  0
  0
  Raportează
 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Luni, 14 Octombrie 2019 21:48
  5.13.237.***
  DISTINSA DOAMNA A SCENEI ROMANESTI,TOT RESPECTUL PENTRU TOT CE ATI FACUT IN TEATRUL NOSTRU,VA RESPECT SI VA ADMIR .CRED .SINCER,DE LA INCEPUTURILE CARIEREI DUMNEAVOASTRA LA GALATI,EU FRECVENTAND TEATRUL NOSTRU DRAG DE PRIN 1963,COPIL FIIND ATUNCI!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!LA MULTI ANI DRAGA NOASTRA LILIANA LUPAN!!!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.