Expoziţie a artiştilor figurativi

Expoziţie a artiştilor figurativi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală Galați îi invită pe gălăţeni la vernisajul expoziției de pictură, sculptură şi grafică organizată de Societatea Artiștilor Figurativi din România (SAFR), miercuri, 23 octombrie, de la ora 18,00.

Vor expune Călin-Raul Anton (Cluj), Theodora Daniela Capăt (Suedia), Cornel Corcăcel (Galaţi), Constantin Crenganiş (Iaşi), Raul Popa (Galaţi), Liviu-Adrian Sandu (Galaţi), Lucian Constantin Smău (Iaşi) și elevii Cosmin Caraman şi Claudia Riza, de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin'', câştigători ai Concursului Naţional "Artistul adolescent'' 2019.

"Promovarea artei figurative generic numită "Realistă" nu mai este un deziderat pentru Societatea Artiștilor Figurativi din România (SAFR), ci a devenit o certitudine, în ciuda faptului că la nivel naţional sunt puţini artişti care mai preţuiesc şi dovedesc măiestria, iar coagularea lor într-o expoziţie de grup nu-i tocmai o misie uşoară. De această dată, SAFR aduce în faţa publicului vizitator doi sculptori din Iași, un pictor din Cluj, o tânără pictoriță din Suedia (născută în România), dar și trei artiști gălățeni. Promovarea tinerelor talente este un alt punct important din agenda SAFR, de aceea, în expoziţie, alături de lucrările artiştilor consacraţi, vor fi prezente şi lucrările premiate ale celor doi câştigători ai Concursului Naţional "Artistul adolescent", aflat la prima ediţie în anul 2019'', spune Liviu Adrian Sandu, preşedinte (SAFR).

Citit 1441 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.