Un film despre crearea unui hibrid între om și maimuță

Un film despre crearea unui hibrid între om și maimuță
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Regizorul Alexandru Solomon va fi prezent astăzi, 24 octombrie, începând cu ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, la proiecția filmului său "Ouăle lui Tarzan'', difuzat în cadrul KineDok, un proiect One World Romania.

"Ouăle lui Tarzan'', o coproducție România - Franța din 2017, este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și ale oamenilor.

Suhumi este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ‘20.

Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut.

Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război şi de decenii de cruzime, fiind și unii, și alții, victimele unor serii de experimente nereușite.

Filmul a fost nominalizat la Premiul pentru Cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary (2017), la Festivalul de Film de la Stockholm (2017), la Festivalul de Film de la Trieste (2018) și la Premiul Academiei Europene de Film (2018).

Alexandru Solomon a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“, secţia Imagine film, în 1993. A regizat peste zece documentare și a fost director de imagine pentru filme de ficțiune, colaborând cu regizori ca Nicolae Mărgineanu, Sinișa Dragin, Andrei Blaier, Titus Munteanu, Marius Barna. A fost premiat la festivaluri de film din Europa și SUA. Este unul dintre cei mai activi și premiați documentariști români. Printre documentarele regizate de el se numără „Marele jaf comunist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007), „Kapitalism - Rețeta noastră secretă” (2010) și "România: patru patrii'' (2015).

Citit 8619 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.