Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pelicula "Josipa, te iubesc!" (Croația, 2018) cu o regie semnată de Jadranka Cicvarić Šiftar şi Senad Zemunović, va rula astă-seară, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în cadrul programului "Kinedok".
Josipa se luptă cu urmările abuzurilor sexuale la care a fost supusă de când avea patru ani. Senad începe să lucreze la un film despre ea. Participând la viața Josipei, el nu mai este un cineast obiectiv, devenind, în schimb, un protagonist al filmului. La rândul lui, Senad trece și el printr-o schimbare dramatică. Filmul se transformă, astfel, într-o poveste personală, intimă, tulburător de sinceră despre extrem de neobișnuita relație dintre acești doi oameni. Pe parcursul întregului film, privirea ne este ațintită asupra chipului unei tinere ce trece, într-un ritm aproape de nestăvilit, de la durere, suferință, furie și o frică disperată de a pleca, la umor negru, bucurie copilăroasă și căutarea intelectuală a unui diagnostic pentru propria afecțiune. Celălalt protagonist (pe care nu îl vedem, dar îl auzim) încearcă să repare ceea ce alții au vătămat acum mult timp. Descoperim, de asemenea, cum acesta se luptă cu propriile decizii. Povestea e plină de cotituri și răsturnări de situație, reușind, totodată, să mențină un aer cald, uman și simplu, fiind filmată și montată într-un stil neobișnuit, pe măsura celor doi protagoniști.
"Indiferent de părerile pe care vi le veți forma față de acțiunile și atitudinile lui Senad și ale Josepei, acolo unde există atât de multă iubire necondiționată și sinceritate nu încape decât dragoste pentru aceste personaje, cel puțin așa considerăm noi", susţin realizatorii filmului.

Citit 458 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 15:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro