9 februarie - Hram la Biserica „Sf. Haralambie” din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ne-am obişnuit ca pe 10 februarie să ne întâlnim în biserica veche, dar primitoare a Sfântului Haralambie din municipiul Galaţi.

Pentru că am intrat în „Săptămâna albă (a brânzei)” de dinainte de Postul Mare, ziua de miercuri este zi aliturgică. De aceea, părintele paroh Gicu Pătraşcu ne-a spus că anul acesta hramul Sfântului Haralambie va fi prăznuit cu o zi mai devreme, pe 9 februarie.

În consecinţă, luni seară vor fi săvârşite slujba vecerniei cu litie şi Acatistul Sfântului, urmând ca marţi dimineaţă să fie Sfânta Liturghie.

Miercuri, 10 februarie, se va săvârşi rugăciunea de pomenire a ctitorilor, a dăruitorilor şi a tuturor celor trecuţi la Domnul şi pentru care se va cere rugăciune.

La acest sfânt locaş, alături de părintele Gicu Pătraşcu slujeşte şi părintele Stelian Spânu, profesor la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi.

Biserica „Sfântul Haralambie” din Galaţi, vechi aşezământ care a fost ridicat din propria ruină şi la care încă mai este nevoie de lucru, se află în Piaţa Centrală.

Citit 885 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.