”Poveste persană”, o feerie pe muzică orientală

”Poveste persană”, o feerie pe muzică orientală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spectacolul de balet "Poveste persană" va putea fi vizionat duminică, 15 decembrie, de la ora 18,00, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „N. Leonard” Galați. Acest spectacol încununează eforturile balerinilor gălățeni, reunind atât interpreții experimentați ai teatrului, cât și tinerii aspiranți ce abia deprind tainele dansului, aflați încă pe băncile școlii, într-o producție mult așteptată de public.

Coregrafia îmbină elemente ale tehnicii clasice și plastica orientală a corpului și brațelor, conferind imagine și mișcare muzicii capodoperei orientale romantice a școlii naționale ruse, celebrul poem simfonic "Șeherezada" de Nikolai Rimski-Korsakov.

Regia spectacolului este semnată de Gabriela Gegea, în colaborare cu Adrian Mărginean, în vreme ce scenografia și întreaga coregrafie îi aparțin doamnei Gabriela Gegea.

Din distribuție vor face parte balerinii: Irina Marola (Zuneida), Ionuț Țurlea (Faruz), Florentina Ștefan (Farizana), Paul Nedelcuță (Sultanul Shahryar), Ecaterina Radu (Eunucul), Rodica Dorojan și Alina Donțu (Sclavele), Viorel Huru (Vizirul), alături de restul ansamblului de balet al teatrului, în colaborare cu elevii claselor de coregrafie de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, sub îndrumarea profesorului pregătitor Ofelia Andrei.

Balerina și coregrafa Gabriela Gegea se identifică, din anul 1979, cu activitatea ansamblului de balet al teatrului gălățean. Din 1970 până în 1979, a urmat cursurile Liceului de Coregrafie din Cluj-Napoca, iar între anii 1974-1980, cursurile de specializare de la Palluca Shulle, din Dresda. După o carieră de prim-balerină pe scena Liricului gălăţean, unde a fost solistă în spectacolele de balet, operă și operetă, din anul 1990 a devenit asistent coregraf și, din 2014, maestru de balet. În calitate de coregraf a semnat spectacole de operă, operetă, de revistă și pentru copii, precum "Zâna păpuşilor", "Petrică şi Lupul", "Poveste persană".

În cei 40 de ani de carieră artistică, Gabiela Gegea a colaborat cu toți coregrafii teatrului, implicându-se cu devotament și dăruire în dezvoltarea și perfecționarea continuă a corpului de balet al instituţiei.

Citit 1470 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2019 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.