Comedie, dramă şi mister, la ”Fani Tardini”

Comedie, dramă şi mister, la ”Fani Tardini”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comedie, dramă, mister. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine spectacolele programate în acest weekend la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galați.

Vineri, 24 ianuarie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Dramaticului gălățean se joacă spectacolul „O scrisoare... pierdută”, de I. L. Caragiale, în regia lui Eugen Făt. În distribuție: Ionuț Moldoveanu, Stelian Stancu, Carmen Albu, Gabriel Constantinescu, Răzvan Clopoţel, Vlad Ajder, Dan Căpățână, Lică Dănilă. O scrisorică de amor a unui prefect tânăr către soția protectorului său ajunge în mâinile unui jurnalist fără scrupule și devine un valoros instrument de șantaj pentru obținerea unui fotoliu de deputat.
Sâmbătă, 25 ianuarie, la ora 19,00, tot în Sala Mare, este programat spectacolul „O asemenea iubire”, de Pavel Kohout. Regia este semnată de Radu Nichifor. Un bărbat iubește două femei, dar nehotărârea lui are consecințe dramatice. Plasată de autor în perioada când morala comunistă dicta comportamente, sensuri de viaţă, contorsiuni de destine şi resemnări răscolitoare, "O asemenea iubire" devine povestea unor oameni care se confruntă cu propriile frici, cu mentalităţile care le sufocă viaţa, dar, mai ales, iubirea. Spectacolul vorbeşte despre ideea că, uneori, să păstrezi, doare mai rău decât să renunţi. Vor juca cu farmec şi talent actorii: Flavia Călin, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie, Valentin Terente.
Duminică, 26 ianuarie, la ora 19,00, în Sala Mare se joacă „Metoda”, de Jordi Galcerán, în regia lui Adi Iclenzan. Distribuţia este una electrizantă: Florin Toma, Vlad Ajder, Radu Horghidan, Oana Mogoş. Ei interpretează patru candidați care ajung în faza finală a procesului de selecție pentru ocuparea postului de director de marketing într-o multinațională din Top 500, dar interviul se dovedește a fi un experiment pe mintea umană. Adevăratele sentimente ies la iveală: frica, incorectitudinea, cruzimea, nebunia. Un spectacol despre cum poţi deveni rău, fără să vrei, în universul corporatist.
Biletele pot fi achiziționate online de pe bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din strada Domnească nr. 59.

Citit 2113 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2020 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.