Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
2 comentarii

"Contesa Maritza", operetă a compozitorului Emmerich Kálmán, va fi prezentată pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „N. Leonard” Galați duminică, 23 februarie, de la ora 18,00, sub bagheta dirijorală a maestrului Eugen Dan Drăgoi.

Opereta "Contesa Mariţa" a revenit în repertoriul liricului gălăţean în 2014, fiecare reprezentaţie fiind primită cu entuziasm de public, datorită calităţilor nealterate de trecerea vremii: muzică plăcută şi veselă şi un text plin de umor fin.
Textul operei muzicale se bazează pe "Romanul unui tânăr sărac", de Octave Feuillet. Prima reprezentaţie în România a spectacolului a fost jucată de trupa lui Nae Leonard, la trei ani după premiera absolută. Frumoasa Contesă Maritza, bogată, fermecătoare și înconjurată de adoratori înfocați, pretendenți atât la farmecele ei, cât mai ales la averea sa fabuloasă, este personajul ce a înflăcărat imaginația compozitorului. Subiectul romantic, având în centrul său dragostea dintre Tassilo și contesă, dobândită cu greu pe parcursul unei intrigi pasionale, a inspirat o muzică la fel de romantică, impregnată de inflexiuni ale cântecului popular maghiar, ale valsului vienez și ale romanței gitane.

Regie de excepţie, echipă valoroasă

Regia spectacolului de la Galaţi este semnată de maestrul Cristian Mihăilescu. Din distribuţie fac parte: Andreea Blidariu - debut (Contesa Maritza), Valentin Vasopol (contele Tassilo), Adina Lazăr (Liza), Adrian Mărginean (Zsupan), Florentina Soare - debut (Manja), Dominic Cristea (Iota), Gheorghe Racoviță (Ceko), George Apostolache (Carl), Florina Nistor (Ibi), Ioan Badea (vioară solo), Elvis Butunoi (contrabas), Sebastian Băncilă (un țigan).
Intriga centrală a operetei se leagă în jurul celor două personaje principale, care se îndrăgostesc, se despart din pricina unor neînţelegeri, apoi se împacă. Intriga secundară, aproape invariabil frivolă, se axează pe cea de-a doua pereche, căreia îi este destinată o muzică mai lejeră şi mai vivace, de cele mai multe ori scrisă în formă de duet.
Emmerich Kálmán, originar din Ungaria, asemenea lui Franz Lehár, a fost unul dintre arhitecţii perioadei de argint a operetei vieneze, din primul sfert al veacului trecut.
Preţul întreg al biletelor este de 32,40 lei, iar cel redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,60 lei. Biletele pot fi achiziționate online, accesând linkul www.blt.ro/contesa-maritza sau de la casieria de bilete a teatrului (0236.465.599).

Citit 895 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 19:28

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.