Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va găzdui miercuri, 26 februarie, de la ora 17,00, lansarea volumului „Cealaltă scenă”, de Alexa Visarion. Evenimentul va avea loc în prezența autorului.
Regizor, profesor universitar doctor, coordonator de lucrări de doctorat și, totodată, om de litere, maestrul Alexa Visarion împlinește 50 de ani de activitate artistică, iar apariția volumului „Cealaltă scenă” marchează acest moment important al carierei sale prodigioase.
Evenimentul de lansare a cărții la Galați va fi moderat de Tamara Constantinescu, actriță a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, și va include și o sesiune de autografe, precum și proiecția „Vocile teatrului modern - Alexa Visarion”, un dialog cu teatrologul George Banu, realizat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Alexa Visarion a montat în țară și în străinătate peste 100 de spectacole, cu precădere din dramaturgia lui I. L. Caragiale, A. P. Cehov, Shakespeare sau Eugene O’Neill. A pus în scenă Cehov și Shakespeare în Statele Unite.
Este autorul unor filme artistice care au marcat istoria cinematografului românesc, între care „Înainte de tăcere” (1978), „Înghițitorul de săbii” (1981), „Năpasta” (1982), „Luna Verde” (2008), „Ana” (2014). În perioada 1985-1986 a fost invitat să predea la Universitatea Texas, iar între 1986 și 1988 i-a fost acordată o nouă bursă Fulbright și a susținut cursuri în domeniul filmului la universități din Los Angeles, New York și Boston.
Intrarea va fi liberă.

Citit 1189 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.