Viorel Baciu vrea doctorat în caricatură

Viorel Baciu vrea doctorat în caricatură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi are zeci de premii, mii de lucrări răspândite în ţară şi în străinătate, sute de proiecte realizate şi alte sute „pe trăgaci”, Viorel Baciu susţine că încă nu se consideră împlinit în latura artistică.

Cum astăzi împlineşte 48 de ani, a simţit nevoia să facă un bilanţ: „Încă mai lucrez cu sentimentul că acum pun prima dată mâna pe creion, încă mai am de desluşit nişte taine, încă nu mi-am dat doctoratul în caricatură. Şi aş vrea să-l dau. Nu vedeţi în ţara asta se dau doctorate în toate domeniile, dar nu şi în caricatură”, spune artistul cu binecunoscutul său umor, uşor dulce, uşor amar.

Cu toate că, fiind caricaturist, are retina ceva mai sensibilă la nedreptăţi, nu ar da România pe nimic în lume:  „Am reuşit să mă obişnuiesc cu oamenii aşa cum sunt. Mai râd de ei şi mă descătuşez de sentimentele negative. Singurii pe care nu-i suport sunt genul acela de cocoşi care cântă, crezând că din cauza lor răsare soarele”. 

Nici nu prea are timp să se împiedice de astfel de lucruri. În 2010 are deja un număr rotund de proiecte: „Vreo zece. N-am să-ţi spun despre toate, dar două se vor materializa acum, imediat, până în Paşti”.

„Primul este o Revoluţie antidrog. O campanie care se va derula în colaborare cu poliţia din Bucureşti, Galaţi şi Chişinău şi care propune altfel de mesaje, altfel de desene, decât cele de până acum”.

„Al doilea proiect se intitulează «Eroii sunt printre noi» şi va fi un parteneriat cu Pompierii. Acum câţiva ani, undeva într-un sat din Arad, un copil şi-a salvat din flăcări patru fraţi. A fost ajutat atunci imediat pe loc, dar cu timpul, curajul său şi nevoile sale i-au fost uitate”.

„Eu am făcut armata la Pompieri şi ştiu ce înseamnă să ai în faţă flăcări şi cu toate acestea să intri şi să-ţi salvezi fraţii. Vom vinde nişte lucrări, iar cea mai mare parte din bani va fi donată copilului-erou”.  

Apoi cele 50 de portrete ale şefilor de state vor face o călătorie în Turcia şi Germania. Şi tot aşa.

Nouă nu ne rămâne decât să-i urăm succes, sănătate şi „La mulţi ani”.

Citit 1011 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.