Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

O premieră pe post de mărţişor vor oferi gălăţenilor mari şi mici actorii de la Teatrul de Păpuşi "Gulliver". Duminică, 1 martie, de la ora 10,30, sunteţi aşteptaţi la spectacolul "Pasărea măiastră", în regia lui Ştefan Lupu.

Pornind de la filonul mitologic românesc, spectacolul "Pasărea măiastră" retranscrie povestea fermecatei creaturi mistice într-un altfel de registru, într-un nou ritm, depășind, astfel limitele de vârstă, spațiu și timp. Povestea celor trei fii de împărat care caută să dobândească secretul desăvârșirii regatului și izbăvirea neamului este recreată prin intermediul mișcării scenice, a mecanismelor comice, perfect dozate cu elemente de dans contemporan și artă teatrală ce depășesc granițele și rigorile tradiționale.

Drumul inițiatic al mezinului prinț, lupta cu forțele potrivnice, descoperirea dragostei și biruința binelui revelează chintesența poveștii. Iar mesajul este la fel viu și valoros: nevoia de desăvârșire, scânteia unui nou zbor, dragostea care transcende totul, dar și simțul datoriei, al cinstei, bunătății și demnității.

Abordarea regizorală inedită a lui Ștefan Lupu crează un univers complex și complet în care dansul contemporan, teatrul de animație, comicul fuzionează perfect pentru un preaplin de emoție adus spectatorului.

Totodată, spectacolul se distinge prin fantezia coregrafiei, extravaganța costumelor, originalitatea machiajului și, nu în ultimul rând, prin muzica vibrantă creată de Mihai Dobre și impresionantele efecte speciale de lumini și proiecție realizate de Hybrid Lab.

Vor aduce la viaţă personajele magice actorii: Adina Ariton, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Andrei Ciugulea, Gina Geru, Elena Marin, Nicoleta Miru, Ramona Păuc, Eduard Șișu, Valeria Taban, Ion Tudorache/Mihai Cerneanu, Vlad Volf.

 
Citit 1749 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.