Sculptură „made in Franţa”, la Galaţi

Sculptură „made in Franţa”, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi va găzdui astăzi, 12 martie, începând cu ora 18, vernisajul expoziţiei de sculptură şi grafică a plasticianului Alexandru Paraschiv, născut în România, dar stabilit în Franţa.

Alexandru Paraschiv s-a născut la 9 iunie 1957, anul în care - aşa cum îi place să spună - la Paris se stingea din viaţă Constantin Brâncuşi.

Absolvent al Academiei de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, în 1983, artistul a fost bursier la atelierul „Dimitrie Paciurea”.

Din palmaresul său fac parte: Premiul I la Concursul Internaţional Monaco, Palm D’Art Cannes (2007), Premiul de Excelenţă la primul Concurs Internaţional de sculptură, Kitakyushu, Japonia,  precum şi alte premii la competiţii internaţionale.

Artistul este membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor din Paris, UNESCO, iar lucrările sale se regăsesc în colecţii private din Franţa, Austria, Statele Unite, Canada, Japonia, Anglia.

De-a lungul timpului, a avut numeroase expoziţii personale, dar şi de grup. Semnează, de asemenea, câteva lucrări monumentale în Franţa, România şi în Japonia.

Citit 705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.