Pregătiri pentru Adunarea Eparhială

Pregătiri pentru Adunarea Eparhială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, la sediul Centrului Eparhial din Galaţi s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

„Au fost  confirmate alegerile parohiale desfăşurate între 17 şi 24 ianuarie 2010 în întreaga eparhie şi s-au luat măsurile necesare în vederea demarării procesului electoral de alegere a noilor structuri eparhiale”.

„În cadrul acestui for eparhial au fost analizate principalele aspecte ale pastoraţiei ce vizează cimitirele urbane din Eparhia noastră”.

„De asemenea, au fost analizate principalele probleme cu care se confruntă aceştia şi totodată s-au luat principalele măsuri în vederea unei mai bune deserviri religioase a credincioşilor de către capelanii de cimitire”.

„S-a subliniat necesitatea unei mai bune colaborări a Bisericii de la Dunărea de Jos cu autorităţile locale, care au în administrare cimitire în oraşele de pe teritoriul eparhiei”, ne-a spus părintele Gelu Aron, secretar eparhial şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Birourile de pelerinaj

Tot la ultima întâlnire a Consiliului Eparhial al Dunării de Jos a fost analizată şi s-a pus în aplicare Hotărârea Sfântului Sinod referitoare la organizarea de pelerinaje de către clericii şi monahii din cele două judeţe ale eparhiei - Galaţi şi Brăila - şi s-a hotărât ca aceste pelerinaje să fie organizate prin Birourile de pelerinaj ale Patriarhiei Române sau al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Un alt aspect a avut în atenţie buna desfăşurare a activităţii din şcolile teologice eparhiale, precum şi soluţiile care se întrevăd pentru asigurarea cântăreţilor bisericeşti care să cânte la strană în bisericile ce nu beneficiază de aceste... avantaje.

Îndemn pastoral pentru preoţii capelani: „Să ducă nădejde şi speranţă!”

„Este deosebit de importantă slujirea duhovnicească în spitale, în Armată, în aşezămintele socio-medicale, în penitenciare”, a spus  Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Casian la recenta întâlnire cu preoţii capelani din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

„Medicii şi asistenţii de spital se ocupă de vindecarea durerilor trupeşti, însă preotul are misiunea de a tămădui suflete şi când sufletul este sănătos şi trupul se însănătoşeşte”.

„Este importantă prezenţa preoţilor la căpătâiul bolnavului, pentru că mai ales la durere omul se simte părăsit şi, în aceste momente grele, preotul Îl duce pe Dumnezeu, îi arată celui aflat la necaz că nu este singur în faţa durerii, a singurătăţii. El duce nădejde şi speranţă celui flămând, celui bolnav, celui gol şi uitat ce lume...”

În cadrul întâlnirii cu preoţii capelani din Eparhia Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Casian i-a îndemnat să pregătească cum se cuvine Sărbătoarea Pascală printr-o intensificare a activităţii lor slujitoare la inima semenilor bolnavi, singuri, care îşi satisfac serviciul militar sau aflaţi în stare de privare de libertate, pentru aflarea păcii şi a sănătăţii sufleteşti şi trupeşti.

Au fost analizate şi s-au propus măsuri de îmbunătăţire a programelor liturgice şi misionare pentru a veni, cât mai concret şi într-un mod ritmic, în sprijinul asistaţilor.

Citit 638 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.