O comedie pe tema eternei iubiri. Spectacol în aer liber, la ”Fani Tardini”

O comedie pe tema eternei iubiri. Spectacol în aer liber, la ”Fani Tardini”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" continuă seria spectacolelor în aer liber, în curtea interioară a instituţiei, din Domnească nr. 59, duminică, 16 august, de la ora 21,00.

Se va juca spectacolul "Liselotte în mai", de Zsolt Pozsgai, în regia lui Cătălin Vasiliu, o montare ce a avut premiera pe 4 iulie. Scenografia este semnată de Daniel Divrician.

Producția aduce câteva elemente de inedit în repertoriul Dramaticului gălățean. Un singur actor interpretează toate personajele masculine din acest spectacol și din viața Liselottei. Multiplicăm apoi această rețetă cu trei, pentru că spectacolul are trei distribuții diferite. Perechile de actori alese de regizor pentru a le da viață Liselottei și cuceririlor ei sunt: Carmen Albu și Ciprian Brașoveanu, Oana Preda și Răzvan Clopoțel şi Mihaela Lecca-Gorea și Ionuț Moldoveanu. Fiecare pereche de actori are o chimie unică și îi oferă textului interpretări diferite, ceea ce face ca acest experiment artistic să aibă, de fapt, ca rezultat trei experiențe teatrale distincte. De data aceasta, protagonişti vor fi Carmen Albu și Ciprian Brașoveanu.

Carmen Albu este Liselotte, o femeie aflată în căutarea iubirii, iar Ciprian Brașoveanu îi interpretează pe bărbații cu care eroina noastră speră, rând pe rând, să își împartă viața. Deși este o comedie, "Liselotte în mai" invită publicul să reflecte la tema singurătății.

"Piesa lui Zsolt Pozsgai se pliază perfect pe ideea unor limite ce-și dau binețe. Comedia nu este altceva decât tragedie amânată. Singurătatea este un lucru îngrozitor. Trebuie să scapi de ea, dar de multe ori nu ai de unde să mergi", a declarat, într-un interviu recent, autorul Zsolt Pozsgai, vorbind despre montarea piesei sale la Dramaticul gălățean.

"Cu siguranță vă veți amuza de tăvălugul de întâmplări care o scutură pe protagonista noastră, dar va trebui să luați aminte la un aspect pe care autorul, cu delicatețe, ni l-a sugerat: viața trebuie trăită, dar și respectată până la ultima lacrimă a rizibilului", a afirmat regizorul spectacolului, Cătălin Vasiliu.

Reprezentația durează o oră și jumătate.

Biletele pot fi achiziționate online de pe bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului Dramatic "Fani Tardini". Informații și rezervări: 0758.049.850.

Citit 1492 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2020 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.