Comedie muzicală şi pagini din opere franceze

Comedie muzicală şi pagini din opere franceze
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" îşi aşteaptă spectatorii la o nouă rundă de spectacole în aer liber, la Grădina de vară: o comedie muzicală plină de încurcături amuzante, dar şi pagini muzicale celebre compuse de muzicieni francezi.

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 20,00, este programată comedia muzicală de succes "Firfirică, întâmplări amoroase la Poiana Ţapului", pe un text al "clasicului" Vasile Vasilache, regizor şi actor de comedie interbelic, autor şi al mult-fredonatului cântec "Du-mă acasă, măi, tramvai!". Muzica este scrisă de dirijorul gălăţean Nicolae Mantu.

Spectacolul în două acte este regizat de un actor mare de comedie de pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini", veteranul Gheorghe V. Gheorghe, care a prins gagurile din interiorul profesiei de actor.

Colonelul Costache Teodorescu Glonţ este jucat de actorul Mitică Belciugan, în rolul lui Firfirică, prietenul colonelului, joacă aplaudatul comic Paul Buţa, iar Nuţi, dansatoarea de cabaret, va fi Mariana Pisică. Din distribuţie mai fac parte: Costel Donose (Firfirică, prietenul Colonelului), Andrei Ardeleanu (Mircea, fiul Colonelului), Florentina Andronic (Chița, vecină și prietenă de familie), Adina Lazăr (Elvira, iubita lui Mircea), Viorica Mărăndici (Lucreția, soția Colonelului), Cristina Isabela Ionașcu (Mitzuko, amanta Colonelului), Mihail Anton (Boxerul, iubitul domnişoarei Mitzuko), Cristina Vasopol (Lina, femeie în casă).

Seara de 6 septembrie va fi dedicată muzicii franceze, reprezentată de compozitori precum Jacques Offenbach, Georges Bizet, Charles Gounod, Jules Massenet, Camille Saint-Saëns. Soliștii care vor interpreta alături de orchestra simfonică a teatrului, condusă de dirijorul Cristian Sandu, sunt: sopranele Ana Băcanu, Andreea Blidariu, Adelina Diaconu, mezzosopranele Florentina Soare, Lacramioara Crihana, tenorii Florin Bobei, Vasopol Valentin, baritonul Constantin Lupu și bas-baritonul Dominic Cristea. În program, au fost incluse fragmente din operele: "Povestirile lui Hoffmann" de Jacques Offenbach, "Carmen" și "Pescuitorii de perle" de Georges Bizet, "Romeo și Julieta" și "Faust" de Charles Gounod, "Lakmé" de Léo Delibes, "Werther", "Manon" și "Hérodiade" de Jules Massenet şi "Samson și Dalila" de Camille Saint-Saëns.

Citit 2067 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.