Ruga pentru intelectualitatea Poloniei, la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Amintiri despre un prieten al BOR, Înalt Prea Sfinţitul  Miron *

Ieri, întreaga Biserică a cinstit Femeile Mironosiţe, cele care prin curajul lor, prin credinţa necondiţionată au mers la mormântul Mântuitorului cu miruri şi aromate. Nu au mai găsit Trupul în mormânt, fiindcă Înviase, Dumnezeu răsplătindu-le astfel cu misiunea şi bucuria de a duce ucenicilor vestea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

De aceea, ziua de ieri a fost un bun prilej de mărturisire a Învierii la Biserica “Sf. Mucenic Antim”, care are al doilea hram închinat Sfintelor Femei Mironosiţe.

Prilej cu care Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos a onorat cu prezenţa şi cu slujirea amintita parohie gălăţeană păstorită de părintele consilier Niţu Voicu şi de părintele Viorel Manea.

Arhiereul nostru a liturghisit, a împărtăşit prunci, a îndemnat mamele creştine să îşi educe copiii în spiritul moralei creştine, aspecte asupra cărora vom reveni. 

Tot ieri, Arhiepiscopul Dunării de Jos a făcut o slujbă de pomenire pentru “toată intelectualitatea din Polonia”, care mergând să cinstească (la Smalensk – Rusia) jertfa înaintaşilor lor, au fost ei la rându-le jertfiţi.

În mod special, ieri a fost pomenit în bisericile româneşti şi la Galaţi, Înalt Prea Sfinţitul Miron, Arhiepiscop de Hajnowka-Polonia, Episcop şi fost general în Armata Poloniei, ridicat la rangul de Episcop la 10 mai 2008.

“În acelaşi an, Înalt Prea Sfinţitul Miron a efectuat o vizită frăţească în ţara noastră, însoţit fiind de mai mulţi preoţi capelani responsabili cu asistenţa religioasă a militarilor ortodocşi din Armata aeriană şi cea a trupelor de uscat poloneze”, spunea ieri Înalt Prea Sfinţitul Casian.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe a Poloniei a fost atunci oaspetele Aşezământului Social “Sf. Mc. Pantelimon” din Lacu Sărat; al Catedralei “Naşterea Domnului”, Bisericii “Sf. Arhangheli”, Capelei militare “Sf. Martiri Brâncoveni” din municipiul Brăila, precum şi al câtorva vetre de spiritualitate ortodoxă din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

A slujit şi la Galaţi alături de Înalt Prea Sfinţitul  Arhiepiscop Casian, la Sfânta Liturghie de la Catedrala din Galaţi, în Duminica Tuturor Sfinţilor (22 iunie 2008).

“Vizita s-a constituit într-o nouă mărturie a legăturilor de suflet cu fraţii ortodocşi polonezi şi o confirmare a bunelor relaţii existente între Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă a Poloniei”.

Între 8-15 septembrie 2009, Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos a făcut o vizită frăţească în Polonia. În amintirea acestor momente, Arhiereul nostru a transmis un mesaj de condoleanţe Prea Fericitului Sava al Poloniei.

Rugăciunea şi pomenirea de ieri, de la Biserica “Sf. Mc. Antim”, s-a purtat pentru toţi cei care nădăjduiesc în Învierea de veci.

Citit 555 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.