O stea pe aleea celebrităţilor din Bucureşti

O stea pe aleea celebrităţilor din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tamara Buciuceanu-Botez, una dintre figurile legendare ale comediei româneşti, va primi o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, duminică, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Actriţa, care a împlinit pe 10 august vârsta de 82 de ani, va primi în cadrul evenimentului şi o stea de aur oferită de Casa de bijuterii Sabion.

Tamara Buciuceanu-Botez se alătură, începând de duminică, altor mari personalităţi ale teatrului şi filmului româneşti care au mai primit o stea pe Aleea Celebrităţilor: Florin Piersic, în ianuarie, Victor  Rebengiuc, în februarie, Radu Beligan, în martie, Amza Pellea (postum), în aprilie, Maia Morgenstern, în mai, şi Alexandru Tocilescu, în iulie.

Începând de anul acesta, în fiecare lună, este acordată o stea pe Aleea

Celebrităţilor din Bucureşti unui artist care îşi serbează ziua de naştere în luna respectivă. Proiectul "Walk of Fame", situat în Piaţa Timpului din centrul Bucureştiului, dedicat "valorilor artistice ale teatrului şi filmului românesc", este iniţiat şi organizat de Teatrul Metropolis şi centrul comercial Cocor din Capitală.

Din toamnă, Tamara Buciuceanu-Botez va putea fi văzută la Teatrul Bulandra din Capitală, în spectacolul "Mamouret", după de Jean Sarment, în regia lui Dinu Cernescu, având rolul titular, precum şi în "Însemnările unui necunoscut", după F. M. Dostoievski, un spectacol de

Alexandru Darie, în care are rolul Generălesei.

„Eu nu vreau să vorbesc despre mine”

Întrebată ce reprezintă pentru domnia sa evenimentul de duminică, doamna Tamara Buciuceanu Botez ne-a răspuns: „Eu nu dau niciodată vreo declaraţie înainte. Oamenii vin, văd şi scriu ce consideră.

Am atât bun simţ încât nu vreau să vorbesc despre mine. Sunt destui cei care vorbesc despre ei. Aşa mă respect eu. Aşa am fost toată viaţa şi aşa vreau să rămân”. Încă o dată, Doamna Comediei Româneşti ne oferă, iată, o lecţie de bun simţ şi de smerenie.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.