Simona Soare (Germania) - Poeme de linii şi culoare

Simona Soare (Germania) - Poeme de linii şi culoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi promovează în continuare arta românilor din diaspora *

După Alexandru Paraschiv (Franţa) şi Anca Mureşan (Dusseldorf, Germania) a venit rândul Simonei Soare, cu atât mai mult cu cât artista este gălăţeancă, absolventă a Liceului de Artă „D. Cuclin”, deşi acum s-a stabilit la Berlin, Germania. 

Pentru că în acelaşi timp trebuia să se afle în Norvegia, la  un „performance” proiectat să se desfăşoare în tandem cu o altă artistă, Simona Soare nu a putut veni la vernisajul expoziţiei sale ce s-a desfăşurat vineri la Muzeul de Artă Vizuală.

Publicul a fost întâmpinat ca de obicei de directorul instituţiei, Dan Basarab Nanu: „Dacă e vineri, e vernisaj. Expoziţia s-a făcut foarte greu, deoarece lucrările au venit fără ramă”.

„Dar ca de obicei, echipa muzeului, fără de care nu aş reuşi să fac atâtea lucruri frumoase, a găsit cele mai bune soluţii, astfel încât să nu deterioreze lucrările. A ieşit o expoziţie experiment, un soi de performance sau happening”.

Organizatorul expoziţiei, Alexandru Pamfil, a ţinut să ne „traducă” ceea ce a fost expus pe simeze:

„Sunt lucrări de pictură, grafică, gravuri, dar şi fotografii de la diferite intervenţii în public, happening-uri şi performance-uri atât de apreciate în Occident. Potrivit unor critici de artă, rolul artistului nu este doar să producă bunuri, ci acţiuni care să transmită emoţii şi sentimente”, ne-a explicat muzeograful.

Pentru publicul venit la vernisaj, cele mai impresionante lucrări au fost gravurile de dimensiuni mici, executate cu fineţea unor linii trasate sub lupă, care expun privitorului un desen fragil ca o spumă, gata să se risipească sub ochii lui.

Incredibilele şi delicatele semne rezistă însă, îndemnându-ne să mai privim o dată şi încă o dată lucrarea care se transformă sub ochii noştri în poeme de linii şi culoare.

Citit 531 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.