Un spectacol cu atmosferă japoneză, în pregătire la Dramatic

Un spectacol cu atmosferă japoneză, în pregătire la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deşi nu se pot întâlni cu publicul din cauza restricţiilor de pe fondul pandemiei, actorii de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" repetă pentru o premieră care va avea loc în luna mai, dacă autoritățile vor permite redeschiderea sălilor de spectacole. Este vorba despre spectacolul "Rashōmon"”, o adaptare după texte de Ryūnosuke Akutagawa.

Adaptarea scenică a textului și regia artistică sunt semnate de Cătălin Vasiliu. În distribuție, actorii: Vlad Vasiliu, Vlad Ajder, Dan Căpățână, Flavia Călin, Cristian Gheorghe, Elena Anghel și Mihai Păun (student în Anul III la Facultatea de Arte Galați). Scenograful spectacolului este artistul plastic Daniel Divrician, iar muzica originală este creația lui Costas Ivanov. Coregrafia este realizată de Elena Anghel.

Scriitorul Ryūnosuke Akutagawa (1892-1927) s-a impus rapid drept unul dintre reprezentanții de vază ai prozei moderne din Japonia. Autor a peste 140 de povestiri, unele dintre ele ecranizate, Akutagawa a debutat în 1914 cu povestirea "Rōnen" ("Vârsta senectuții"), iar un an mai târziu a scris "Rashōmon", una dintre capodoperele sale. În cinstea sa, a fost înființat Premiul Akutagawa, cel mai important premiu literar din Japonia.

Citit 1657 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.