Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" lansează vineri, 16 aprilie, începând cu ora 12,00, la Casa "Hortensia Papadat-Bengescu" din Ivești, albumul "Hortensia Papadat-Bengescu în oglinda timpului", semnat de Mihaela Damian și Gheorghe Frătiță.
Personalitate de excepție a literaturii române, creatoare a romanului modern de analiză, Hortensia Papadat-Bengescu a oferit o operă egală în forță și frumusețe cu marile creaţii ale literaturii universale moderne. Apreciată sau contestată de-a lungul timpului de critica literară, astăzi scriitoarea și-a ocupat fără tăgadă un loc de cinste în cultura națională.
Anul acesta comemorăm 66 ani de la moartea sa, prilej cu care Editura Muzeului de Istorie Galați a pregătit un volum care valorifică fotografiile, în mare parte inedite, din colecția personală a profesorului Gheorghe Frătiță și cele mai reprezentative dintre obiectele aflate în colecția "Memoriale-Ivești".
Astfel, Muzeul de Istorie oferă cercetătorilor și iubitorilor literaturii Hortensiei Papadat-Bengescu prilejul să recompună prin intermediul imaginilor biografia îndrăgitei scriitoare.

Citit 458 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 18:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro