Album în memoria Hortensiei Papadat Bengescu

Album în memoria Hortensiei Papadat Bengescu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" lansează vineri, 16 aprilie, începând cu ora 12,00, la Casa "Hortensia Papadat-Bengescu" din Ivești, albumul "Hortensia Papadat-Bengescu în oglinda timpului", semnat de Mihaela Damian și Gheorghe Frătiță.

Personalitate de excepție a literaturii române, creatoare a romanului modern de analiză, Hortensia Papadat-Bengescu a oferit o operă egală în forță și frumusețe cu marile creaţii ale literaturii universale moderne. Apreciată sau contestată de-a lungul timpului de critica literară, astăzi scriitoarea și-a ocupat fără tăgadă un loc de cinste în cultura națională.

Anul acesta comemorăm 66 ani de la moartea sa, prilej cu care Editura Muzeului de Istorie Galați a pregătit un volum care valorifică fotografiile, în mare parte inedite, din colecția personală a profesorului Gheorghe Frătiță și cele mai reprezentative dintre obiectele aflate în colecția "Memoriale-Ivești".

Astfel, Muzeul de Istorie oferă cercetătorilor și iubitorilor literaturii Hortensiei Papadat-Bengescu prilejul să recompună prin intermediul imaginilor biografia îndrăgitei scriitoare.

Citit 1017 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.