Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard” sărbătorește, pe data de 15 mai, 65 de ani de activitate. Așadar, melomanii gălăţeni vor avea parte, pe data de 16 mai, de la ora 18,30, în sala de spectacole a instituției, de un concert aniversar, intitulat „Leonard 65”, prin care să se bucure de muzică, alături de echipa sărbătorită.


Pe tot parcursul activității sale, Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard” din Galați și-a afișat clar menirea: spectacole de operă, operetă, revistă și balet, spectacole destinate declarat copiilor și chiar concerte simfonice. Liricul gălățean a acționat întotdeauna pe mai multe planuri, în mai multe direcții și cu mai multe colective specializate.
În cei 65 de ani de activitate, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „N. Leonard” din Galați a fost prezentat un repertoriu de dimensiuni impresionante, cele mai importante titluri din operele italiene, franceze, germane, ruse și românești fiind aplaudate în una sau mai multe versiuni scenice. Motiv pentru care duminică, pe 16 mai, gălăţenii sunt aşteptaţi la sărbătoarea instituţiei de cultură cu un spectacol reprezentativ, în care titluri din opere precum "Faust", de Charles Gounod, "Cavalleria rusticana", de Pietro Mascagni, "Carmen", de Georges Bizet, "Elixirul dragostei", de Gaetano Donizetti sau "Trubadurul", de Giuseppe Verdi, vor fi interpretate de soliștii Ana Băcanu, Andreea Bucur, Adelina Diaconu (soprane), Florentina Soare, Lăcrămioara Crihană (mezzosoprane), Florin Bobei, Adrian Mărginean, Valentin Vasopol (tenori), Dominic Cristea (bas-bariton) și Constantin Lupu (bariton), alături de orchestra Teatrului, spectacolul fiind condus de la pupitrul dirijoral de maestrul Cristian Sandu. La pian, Ciprian Oloi va interpreta "Rhapsody in Blue 17", de George Gershwin.
Prețul întreg al biletului pentru spectacolului Concert aniversar „Leonard 65” este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-online sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Citit 633 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 22:31

2 comentarii

 • postat de MIHAIL Marți, 18 Mai 2021 16:01 5.13.148.*** Link la comentariu
  0
  1

  Astept cu mult interes un recital de pian pe masura valorii instrumentului bijuterie cumparat acum cativa ani;cu ceva relatii in lumea celor cu bani s-ar putea asigura ceva bani pentru onorariul unui pianist merituos pe care sa fim tentati sa-l urmarim intr-un recital cu piese ,ca nimeni nu vine sa ne viziteze pentru ceva....maruntis!!!Tot pretindem ca suntem noi galatenii cu pretentii culturale,ceva oameni instruiti si cu bani s-ar gasi sa puna umarul la realizarea unei astfel de intentii!!!Ar fi dureros ca asa un instrument sa stea prafuit subt lacat in vreun ungher obscur al teatrului in loc sa ne incante subt mainile unui maestru!!!

  Raportează
 • postat de Un nemultumit Sâmbătă, 15 Mai 2021 09:03 5.13.142.*** Link la comentariu
  0
  5

  Dupa un an si jumatate de inactivitate, veniti cu o susanea facuta la repezeala...mare spectacol aniversar, a ti facuto si anul trecut la deschidere si a ti dezamagit total, ca sa nu mai vorbim de pretul perceput...dezamagiti in continuare domnilor din conducere...probabil ca o sa urmeze, saracu Gica, Firfirica si restul de vechituri...DEZAMAGITI....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.