Arii celebre în Concertul aniversar "Leonard 65"

Arii celebre în Concertul aniversar "Leonard 65"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard” sărbătorește, pe data de 15 mai, 65 de ani de activitate. Așadar, melomanii gălăţeni vor avea parte, pe data de 16 mai, de la ora 18,30, în sala de spectacole a instituției, de un concert aniversar, intitulat „Leonard 65”, prin care să se bucure de muzică, alături de echipa sărbătorită.

Pe tot parcursul activității sale, Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard” din Galați și-a afișat clar menirea: spectacole de operă, operetă, revistă și balet, spectacole destinate declarat copiilor și chiar concerte simfonice. Liricul gălățean a acționat întotdeauna pe mai multe planuri, în mai multe direcții și cu mai multe colective specializate.

În cei 65 de ani de activitate, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „N. Leonard” din Galați a fost prezentat un repertoriu de dimensiuni impresionante, cele mai importante titluri din operele italiene, franceze, germane, ruse și românești fiind aplaudate în una sau mai multe versiuni scenice. Motiv pentru care duminică, pe 16 mai, gălăţenii sunt aşteptaţi la sărbătoarea instituţiei de cultură cu un spectacol reprezentativ, în care titluri din opere precum "Faust", de Charles Gounod, "Cavalleria rusticana", de Pietro Mascagni, "Carmen", de Georges Bizet, "Elixirul dragostei", de Gaetano Donizetti sau "Trubadurul", de Giuseppe Verdi, vor fi interpretate de soliștii Ana Băcanu, Andreea Bucur, Adelina Diaconu (soprane), Florentina Soare, Lăcrămioara Crihană (mezzosoprane), Florin Bobei, Adrian Mărginean, Valentin Vasopol (tenori), Dominic Cristea (bas-bariton) și Constantin Lupu (bariton), alături de orchestra Teatrului, spectacolul fiind condus de la pupitrul dirijoral de maestrul Cristian Sandu. La pian, Ciprian Oloi va interpreta "Rhapsody in Blue 17", de George Gershwin.

Prețul întreg al biletului pentru spectacolului Concert aniversar „Leonard 65” este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-online sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Citit 1161 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.