"Vrăjitorul din Oz", o poveste clasică şi emoţionantă

"Vrăjitorul din Oz", o poveste clasică şi emoţionantă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul "Gulliver" vine cu un dar pentru copii, la început de vacanţă, duminică, 27 iunie, de la ora 10,30, când a fost programată premiera spectacolului "Vrăjitorul din Oz", dramatizare a lui Laurențiu Budău după L. Frank Baum, în regia lui Dan Mirea.

Pornind de la una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite povești din toate timpurile, spectacolul "Vrăjitorul din Oz" impresionează prin vizualitate, dar și prin forța mesajului transmis. Astfel, dincolo de notorietatea textului, punerea în scenă a regizorului Dan Mirea reclamă un mesaj plin de simbolism și cu o puternică încărcătură educativă. Dorothy nu este un personaj, este un simbol, iar lumea fantastică a lui Oz există în sufletul fiecăruia. Nucleul spectacolului se construiește pe ideea de dragoste și încredere, de atașament față de familie, față de aproape, față de adevăr, principii deosebit de importante și relevante, în special pentru copii.

Deși păstrează firul narativ al poveștii, montarea de la Teatrul "Gulliver" se bucură de o multitudine de elemente de originalitate, de la conceptul regizoral, la conceptul scenografic, care poartă semnătura lui Vlad Tănase. În plus, muzica originală semnată de Dan Mirea a întregit universul magic al lui Oz.

Regizorul Dan Mirea susține că "atunci când creezi un spectacol, nu creezi din dorința de a arăta ceva, ci din dorinţa de a pune întrebări spectatorului". Astfel, "Vrăjitorul din Oz" își dorește să adreseze întrebarea dacă lumea lui Oz poate face lumea noastră, în care trăim, o lume mai bună, atunci când credem în ea.

Din distribuţie fac parte Nicoleta Miru, Ramona Păuc, Cosmin Cosma, Andrei Ciugulea, Adina Ariton, Gina Geru, Elena Marin, Nicole Lungu, Marian Sterian, Aurelian Iorga şi Andrei Dombrovschi.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, accesând linkul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM - Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Citit 1805 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.