Prezentare de carte în grădina Palatului Episcopal

Prezentare de carte în grădina Palatului Episcopal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Joi, 15 iulie 2021, la ora 18,30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia" Galați, în parteneriat cu Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, organizează, în grădina Palatului Episcopal, prezentarea volumului „Poemele Dunării/ Danube Poems" al scriitorului Peter Shragher.

Cartea este scrisă în trei limbi: română, engleză și germană, iar autorul și-a dorit să o prezinte într-un oraş riveran Dunării. Scriitorul Peter Shragher va recita din poeziile sale în limbile română, engleză și germană și va răspunde întrebărilor adresate de participanți. Vor fi discuții libere la care pot participa toți cei prezenți.

Peter Sragher, poet și traducător de renume din germană și engleză, Președintele Filialei București – Traduceri literare a Uniunii Scriitorilor din România (USR), este membru al Consiliului USR şi a Grazer Autorenversammlung din Austria, declarat prieten al Oraşului cu Poeţi – Reşiţa.

A publicat numeroase volume de versuri, a făcut numeroase traduceri din poeți austrieci și a scos volume bilingve ale poețiilor austrieci contemporani, precum Bernhard Widder, Ernst David, Gerhard Kofler, Bruno Weinhals, Christian Loidl şi nu numai.

A realizat expoziții foto, iar în 2007 și 2008, a prezentat expoziția sa de fotografie alb-negru „Lemn viu, lemn rupt, lemn mort în prater și lobau – Austria", la Muzeul Municipiului București, la Reșița, Slobozia și la Café Tabiet-București.  A participat la numeroase festivaluri de poezie în străinătate şi în România.

Citit 1317 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.