De două ori "Marele Premiu", cu distribuţii diferite

De două ori "Marele Premiu", cu distribuţii diferite
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Chiar dacă celelalte teatre din Galaţi au intrat în vacanţă, actorii de la Dramatic au încă poftă de întâlniri cu publicul, care este invitat, atât sâmbătă, 24 iulie, cât şi duminică, 25 iulie, de la ora 19,00, la spectacolul "Marele Premiu", de Mimi Brănescu, în regia lui Radu Nichifor, şi o scenografie semnată de Daniel Divrician. 


"Marele Premiu" este o comedie care explorează relația cu sinele și granița fină dintre bine și rău, într-o lume a relațiilor superficiale și a tentațiilor. Temele propuse de acest text generos sunt tratate în moduri diferite de cele trei perechi de actori, care le împrumută personajelor nuanțe personale: Elena Ghinea şi Ştefan Forir (pe care-i veţi putea vedea sâmbătă, 24 iulie), Petronela Buda şi Vlad Ajder (programaţi pentru duminică, 25 iulie) şi Flavia Călin şi Vlad Volf (care vor juca într-o reprezentaţie următoare). Acest exercițiu al distribuțiilor paralele permite, în final, crearea de către regizor a unui triptic scenic. 
„De foarte puține ori în viață sau pe scenă ajungi să ai o discuție adevărată tu cu tine. Această piesă te lasă să faci asta. Am avut bucuria să mă întâlnesc cu un text bun, cu un scenograf bun și cu șase tineri actori pe care îi respect foarte mult”, declara regizorul Radu Nichifor, la premiera spectacolului. 
Scriitură cu umor negru, replică strălucitoare,  marca scenaristului sitcom-ului "Las Fierbinţi", piesa e jucată excelent de cele trei echipe.
"Sunt momente în care nu știi dacă ceea ce ți se întâmplă e binecuvântare sau blestem. Dacă omul de lângă tine e înger sau demon. Dacă tu însuți ești învingător sau învins" - scriau, eliptic și incitant, producătorii spectacolului gălățean, în care Cocoțata este jumătatea diavolească a conștiinței, iar Necocoțatul își urmează plictisit și cuminte viața banală.

Citit 2169 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iulie 2021 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.