A cântat la chitara sufletelor noastre

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Multiplicat de imaginile proiectate pe fundal, Tudor Gheorghe ne-a cotropit sâmbătă seara minţile şi sufletele cu un nou spectacol: „Chemarea păsării de acasă”, prezentat în Festivalul „Leonard”. Acesta este cel mai recent proiect al său, inspirat din opera poetului şi prozatorului Mircea Micu.

Într-o pauză dintre melodii, Tudor Gheorghe a recunoscut că, pe lângă dorinţa de a aduce în atenţia publicului meritele unui artist prea puţin cunoscut în prezent, stările pe care le exprimă versurile sale le-a trăit la rândul său de-a lungul vieţii.

Maestrul a fost însoţit de data aceasta doar de chitară, pentru că „O metaforă atât de frumoasă precum poezia lui Mircea Micu nu va fi deranjată de niciun efect sonor!”

Pe parcursul concertului de  aproape o oră şi jumătate, o sală întreagă a asistat cu emoţie la un adevărat spectacol al stărilor sufleteşti transmise de versurile poeziilor şi vocea caldă a artistului.  Tudor Gheorghe a reuşit să  cânte nu numai la propria sa chitară, ci şi pe corzile sufletelor noastre.

Senin şi zâmbitor, cu aceeaşi statură tonică de român verde, în ciuda anilor care l-au nins, maestrul ne-a impresionat încă o dată prin sinceritatea şi naturaleţea cu care se exprimă, stârnind hohote de râs atunci când povesteşte  despre întâlniri cu diverşi fani în ţară sau în străinătate, smulgând oftaturi şi chiar lacrimi furişate, dar redându-ne parcă, de fiecare dată aceeaşi dimensiune proprie nouă românilor.

Secretul că întotdeauna se bucură de  public numeros şi de toate vârstele nu poate fi decât acesta: e singurul rapsod care vorbeşte atât de frumos despre sufletul de român.

Citit 481 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.