De trei ori comedie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

De trei ori comedie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Spectatorii gălăţeni sunt aşteptaţi cu o ofertă de trei comedii, în acest sfârşit de săptămână, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini": una axată pe umor de sensibilitate modernă, marca Mimi Brănescu, alta, o comedie neagră în stil american, iar cea de-a treia, un prilej de râs sănătos stârnit de tipologii ale lumii satului românesc.

Vineri, 5 noiembrie 2021, la ora 19,00, trupa de teatru independent Pandemic ACT va juca pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” spectacolul "Flori, filme, fete sau băieți?", de Mimi Brănescu, regie colectivă. Din distribuție fac parte: Andrei Ardeleanu (Tom), Theodor Creţu (Bill), Gabriela Bîzgan (Beth) și Bianca Totolici (Anne).

„<Flori, filme, fete sau băieți?> este o comedie care te trimite înapoi în adolescență, să te revezi îndrăgostit și stângaci, dar mereu cu dorința nestăvilită de a nu ieși din jocul acesta căruia, odată cu trecerea anilor, îi adăugăm diverse reguli. Povestea încorporează situații cu oameni simpli, dar care visează la o iubire ca-n filme, unde se caută unii pe alții, unde polii opuși se atrag și se resping cu aceeași forță, iar când filmul se termină, mereu există o telecomandă care să repornească jocul”, spun cei de la Pandemic ACT.

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic prezintă spectacolul "Geniul crimei" de George F. Walker, în regia lui Radu Horghidan, scenografia Daniel Divrician. Spectacolul a avut premiera luna trecută. Vor urca pe scenă Ștefan Forir (Rolly), Răzvan Clopoţel (Stevie), Elena Ghinea (Shirley), Oana Mogoş (Amanda) și Ionuț Moldoveanu (Phillie).

În "Geniul crimei", Rolly și Stevie, doi infractori mărunți, dar cu principii, au o misiune simplă - să incendieze un restaurant. Însă, pentru că sunt împotriva violenței de orice fel, ei schimbă planul în timpul loviturii. Ce poate merge prost de aici înainte?

„Piesa a prezentat pentru mine și pentru echipa artistică o bună oportunitate să ne jucăm cu un text care apelează la tipologii regăsite în societatea americană, pe care le-am tratat cu propria noastră înțelegere asupra lor, fără să încercăm să devenim americani. Nu am abordat textul într-un mod realist. Piesa este o comedie neagră, pe care noi o tratăm atât cu detașare, cât și cu maxim de implicare în jocul propus de dramaturg. Pentru mine, textul vorbește și despre infantilizarea unei generații, generația mea, a milenialilor, și am abordat totul cu o doză de ironie, dar și de compasiune și umor”, spune regizorul.

Duminică, 7 noiembrie 2021, la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul "Soacra cu trei nurori", după povestea cu același titlu a lui Ion Creangă. Adaptarea și regia poartă amprenta lui Dan Mirea, iar scenografia este semnată de Daniel Divrician. Coregrafia îi aparţine Elenei Anghel. Joacă cu aplomb Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Maranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiță) și Lică Dănilă (Popa Leapșă). Instrumentiști: Tamara Manea (vioară), Doru Roşca (saxofon), Vasile Savin (tobă) și Ionuț Donose (acordeon).

Povestea lui Creangă, adaptată pentru scenă și montată cu meșteșug de regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale - „castele” sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească -, precum și conflictul dintre vechi și nou.

Citit 1436 ori Ultima modificare Vineri, 05 Noiembrie 2021 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.