Nora Iuga, la Biblioteca „V.A. Urechia”!

Nora Iuga, la Biblioteca „V.A. Urechia”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vine direct din Germania, unde a primit, în 2009, cea mai importantă bursă oferită de statul german unui scriitor străin – Deutscher Akademischer Austauch Dienst.

Cunoscuta scriitoare şi traducătoare Nora Iuga va fi astăzi, 14 iunie, de la ora 17, în Sala „Eminescu” a Bibliotecii „V.A. Urechia”, la o întâlnire moderată de directorul bibliotecii, prof. Zanfir Ilie, şi de poeta Angela Baciu.

Membră a Pen Clubului românesc, recompensată, în 2007, cu  Premiul Friedrich-Gundolfe, câştigătoare a numeroase premii ale Uniunii Scriitorilor din România, asumându-şi funcţii importante în această uniune, de exemplu cea de secretară a Secţiei de Poezie, iniţiatoarea Cenaclului „Gellu Naum” al  Uniunii Scriitorilor, fosta elevă a lui Vianu şi Călinescu este acum la Galaţi graţie unei acţiuni desfăşurate în parteneriat de Consiliul Judeţului Galaţi şi „Atelierele de lectură ale poetei Angela Baciu”. Marţi, poeta va fi prezentă, de la aceeaşi oră,  la Biblioteca „Panait Istrati" din Brăila.

* Casa de Cultură a .Sindicatelor Galaţi a deschis în perioada iunie – iulie  o expoziţie  conţinând  fotografii din arhiva personală a autoarei  trimise  din Germania, expoziţie cu titlul  „Inedit Nora Iuga”, organizată de instituţia de cultură şi poeta Angela Baciu.

Foto: arhiva personală a Norei Iuga

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.