„DunArt”. Concurs internaţional pentru o construcţie culturală la Galaţi
Foto: Cristian Deceanu

„DunArt”. Concurs internaţional pentru o construcţie culturală la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Galaţiul are nevoie de o construcţie culturală de importanţă regională sau chiar naţională, este concluzia la care a ajuns Primăria municipiului Galaţi. Nu vă putem spune care va fi destinaţia acestei construcţii culturale, dacă se doreşte un nou muzeu – de pildă, al tehnicii, cum au propus consilierii locali liberali, un teatru – „Gulliver” ar avea nevoie de el, ori poate despre o nouă bibliotecă! Doar că în Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Galaţi s-a identificat „necesitatea dezvoltări serviciilor culturale, a calităţii şi cantităţii programelor culturale”.

Acesta este motivul pentru care Primăria Galaţi îşi doreşte să organizeze un concurs internaţional de soluţii arhitecturale. „Prin demersul acesta se va selecta cea mai bună soluţie - la nivel de concept - în vederea realizării pe viitor a unei construcţii culturale de importanţă regională sau naţională”, ne-a explicat Biroul de Presă al Primăriei.

Prin urmare, Primăria a atribuit un contract în valoare de 135.000 de lei fără TVA Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) pentru „servicii de organizare a concursurilor de proiectare arhitecturală”. Misiunea OAR va fi aceea de a presta „servicii de consultanţă pentru pregătirea, organizarea şi jurizarea concursului internaţional de soluţii cu tema "DunArt" Galaţi”, după cum se arată în portalul achiziţiilor publice. Amplasamentul cel mai potrivit pentru viitoarea construcţie culturală de importanţă regională sau chiar naţională va fi propus de participanţii la concurs.

 

Citit 1575 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.