Ziua lecturii la Marină: dragoste, detectivi şi „vrăjitoare”

Ziua lecturii la Marină: dragoste, detectivi şi „vrăjitoare”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum dragostea face casă bună cu poezia, Ziua Naţională a Lecturii a fost marcată în avans cu o zi, pe 14 februarie, la Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican".

Iniţiativă a unui profesor al şcolii - poetul, regizorul de teatru, omul de radio cu emisiuni dedicate, la Radio Vocativ, cărţilor şi muzicii, Gabriel Gherbăluţă - ideea a fost îmbrăţişată de conducerea instituţiei şi de către colegi.

Evenimentul a prilejuit întâlnirea, atractivă, a unor poeţi gălăţeni, cu elevi de curs superior şi cu profesori ai şcolii. Astfel, amfitrion fiind prof. Gherbăluţă, au citit cu mult suflet, din propriile creaţii poetice, Marilena Apostu, Valeriu Valegvi, Roxana Răcoreanu Lupoae, Gabriel Gherbăluţă şi, proză, Iosif Roca.

De mare atracţie s-a bucurat adevăratul spectacol al Roxanei Răcoreanu Lupoae, tandru şi jucăuş, poeta folosind chiar şi recuzită: pălării ilustrative. Una, de vrăjitoare. Vrăjitoare bună. Inedită a fost şi lectura detectivului particular Iosif Roca, cu povestiri inspirate din cazuri adevărate, precum cel al unei minore răpite de traficanţi şi salvată din Italia, cu mari riscuri, de un detectiv român. Realitate, detectivism, suspans - ce mai vreţi? Lectură-avertisment, prevenţie. Ce-i drept, şcoala are mai mult băieţi.

Citit 309 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.