12 tablouri, jumătate de milion de euro

12 tablouri, jumătate de milion de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Muzeul de Artă Vizuală şi-a expus o parte din tezaur în Cetatea Eternă

După ce în 2009 a fost prezentată cu succes la Lisabona şi Praga, expoziţia itinerantă „Culorile avangardei. Arta în România între 1910-1950” a ajuns acum la Roma.

Muzeul de Arta Vizuală (MAV) din Galaţi a fost selectat cu lucrări alături de alte şapte instituţii similare din ţară. Expoziţia este găzduită în perioada 3 septembrie - 15 octombrie 2011 de Complexul Expoziţional Vittoriano, aflat în centrul Romei şi va cuprinde 74 de opere realizate de 24 de artişti români. Dintre acestea, 12 sunt de la MAV Galaţi, valoarea lor fiind estimată la aproape 500.000 de euro.

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român în colaborare cu Comunicare Organizzando (Roma), fiind promovată de Accademia di Romania din Roma şi de Ambasada României în Italia. Vernisajul a avut loc vineri, 2 septembrie 2011, în Salonul Central al Complexului Vittoriano, la manifestare participând şi reprezentanţi ai muzeului gălăţean, directorul Dan Basarab Nanu, criticul de artă Mariana Cocoş şi plasticienii Jana şi Gheorghe Andreescu.

Curatorul expoziţiei, criticul şi istoricul de artă Erwin Kessler susţine că nu şi-a dorit o selecţie pedantă, cu lucrări aparţinând în exclusivitate avangardei: „Această expoziţie vorbeşte despre un fenomen istoric şi cultural extraordinar de dens şi de complex, acela al coabitării, al tensiunii, al discordiei şi al influenţelor reciproce între modernism, avangardism şi tradiţionalism în perioada cuprinsă între cele două războaie mondiale”.

Citit 796 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.