Două spectacole inspirate de două filme celebre

Două spectacole inspirate de două filme celebre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă două spectacole inspirate din filme celebre: "Rashōmon", o capodoperă a literaturii japoneze, ecranizată de faimosul regizor  Akira Kurosawa, peliculă distinsă cu Premiul Oscar în 1952, şi "After Love", realizat după filmul "L'Économie du couple" (Franța-Belgia, 2016).

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 19,00 este programat spectacolul "Rashōmon", care are la bază patru nuvele semnate de Ryūnosuke Akutagawa, părintele povestirii moderne japoneze. "Rashōmon" este una dintre capodoperele sale, ce avea să fie ecranizată în 1950 de către faimosul regizor Akira Kurosawa și distinsă cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția în 1951 și Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 1952.

Pornind de la nuvela "Rashōmon", spectacolul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", în regia lui Cătălin Vasiliu, spune povestea plină de mister a unei crime și a căutării sinuoase a adevărului. Un samurai este ucis, dar e greu de spus cine e făptașul, pentru că nicio mărturie nu seamănă cu cealaltă.

"Din suma unor adevăruri trăite intens poate rezulta o mângâietoare iluzie. Și asta pentru că, așa cum trist concluzionează unul dintre personajele piesei, ne mințim ca să putem continua. Continua să trăim", afirmă regizorul Cătălin Vasiliu.

În distribuție, actorii Vlad Vasiliu (Bătrânul), Flavia Călin (Soția), Cristian Gheorghe (Tajomaru), Dan Căpățână (Budistul), Vlad Ajder (Soțul), Elena Anghel (Șamanul) și Mihai Păun (Hoțul), aflat la debut.

Decorul spectacolului și costumele sunt realizate de Daniel Divrician, muzica este creația lui Costas Ivanov, iar coregrafia este semnată de Elena Anghel.

Duminică, 27 martie, tot de la ora 19,00 se va juca spectacolul "After Love", în adaptarea și regia lui Eugen Făt, realizat după filmul "L'Économie du couple" (Franța-Belgia, 2016). După 15 ani de căsnicie și doi copii, Maria și Andrei se află în plină criză de cuplu. Sentimentele s-au diluat, rutina și epuizarea au luat locul bucuriei și încrederii, iar divorțul pare tot mai probabil. Căminul este acum scena unui război dureros și intim al resentimentelor și disperării. Mai există o șansă pentru cei doi sau mariajul lor a ajuns la final?

"E o poveste de dragoste între doi oameni și etapele prin care ei trec după ce s-au căsătorit. Titlul reflectă ceea ce se întâmplă într-un cuplu, după ce dispare euforia de la început, după ce apar copiii și cum încearcă protagoniștii să rezolve criza în care au intrat. Discuțiile astea cred că sunt în orice familie, în orice casă, dar magia sau soluția la această problemă este cum reușești să treci peste ele sau cum reușești să le gestionezi", declară regizorul Eugen Făt.

În distribuție, actorii Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (agent imobiliar și musafir) și Mihaela Lecca Gorea (musafir). Vocea judecătorului îi aparține sufleorului Jeana Lungu. Copiii cuplului sunt interpretați de Alexandrina Maria Neagu (Ioana) și Codrin Bâtcă (Ștefan).

Citit 1035 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2022 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.