"Cavalleria rusticana", în acest weekend, la "Nae Leonard"
Foto: Teatrul Național „Nae Leonard” Galați

"Cavalleria rusticana", în acest weekend, la "Nae Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați vă invită să vizionați, sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 18,00, o nouă reprezentație a celebrei opere „Cavalleria rusticana”, de Pietro Mascagni. Prezentată în mod tradițional, de teatrul gălățean,  în preajma Sărbătorilor Pascale, această lucrare impresionează de fiecare dată prin mesajul său puternic, fiind unul dintre cele mai aplaudate titluri ale curentului verist.

„Libretul aduce în prim-plan dragostea, pasiunea, gelozia, toate trăite intens de personaje ce evocă lumea oamenilor simpli, iar muzica expresivă, plină de culori orchestrale, dar și plasticitatea imaginilor au un puternic caracter pasional, tipic temperamentului Italian”, se arată într-un comunicat al Teatrului „Nae Leonard”.

În distribuție, îi veți putea urmări pe soliștii teatrului: Florentina Soare (Santuzza), Constantin Lupu (Alfio), Silvia-Alice Niță (Lola), Lăcrămioara Crihană (Mama Lucia), alături de invitatul serii, tenorul italian Antonino Interisano, un vechi și apreciat colaborator al Liricului gălățean.

„Tenorul Antonino Interisano este câștigătorul unei burse de studii, pentru cea mai bună voce tânără, în Concursul <<Giuseppe di Stefano>>, din Trapani. El s-a alăturat celebrei Academii, la clasa sopranei Katia Ricciarelli, apoi s-a perfecționat cu maestrul Leone Magiera și cu celebrul tenor Luciano Pavarotti. Datorită carierei sale fulminante, a fost invitat să interpreteze numeroase roluri, în cele mai importante instituții de operă din întreaga lume”, se mai precizează în comunicat.

La pupitrul dirijoral al spectacolului va fi maestrul Cristian Sandu, regia artistică fiind semnată de Eleonora Constantinova, iar scenografia de artistul plastic gălățean Gheorghe Andreescu.

Biletele se pot achiziționa online, accesând linkul www.blt.ro/cavalleria-rusticana.html, sau fizic, de la casieria Teatrului (0236.465.599 și 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Mall Galați (parter).

Verismul a fost un curent literar și muzical, cu influență mai ales în operă, apărut în Italia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, și îndreptat împotriva romantismului. Operele veriste abordează astfel teme realiste și chiar naturaliste, legate de viața cotidiană a oamenilor simpli, exprimate, însă, printr-o mare complexitate a ideilor melodice și a nuanțelor dramaturgice.

Citit 786 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.